Kongo prezidentu pēc armijas vadības atstādināšanas "nošāvis ministrs".

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kongo Demokrātiskās Republikas prezidents Lorāns Kabila miris pagājušajā naktī, kad viņu sašāva tikko atstādināts ministrs, raksta britu avīze "Daily Telegraph". Slepkava, iespējams, bijis aizsardzības ministra vietnieks pulkvedis Kajembe.

Beļģijas informācijas aģentūra "Belga" ziņo, ka Kabila acīmredzot pavēlējis savam dēlam Džozefam apcietināt prezidenta pilī Kinšasā pulkvedi Kajembi un citus militāros vadītājus par viņu rīcību pilsoņu kara laikā. Kajembe izvilcis ieroci un sašāvis prezidentu, teikts aģentūras ziņā. Džozefs Kabila un vairāki citi, kas tobrīd atradās kabinetā, iespējams, ir ievainoti. Aģentūra ziņo, ka varu Kinšasā, vismaz pagaidām, pārņēmis pulkvedis Edijs Kapends, lai izvairītos no varas vakuuma. Tomēr kāds drošības dienesta virsnieks teica, ka Kabilu ar divām lodēm kājā un mugurā sašāvis miesassargs un viņš ar helikopteru nogādāts slimnīcā. Beļģijas ārlietu ministrs Luī Mišels norādīja, ka apšaude notikusi Kabilas atstādināto ģenerāļu klātbūtnē un prezidenta nāve nav apvērsums bet visdrīzāk "strīds, kas izvērties vardarbībā". Kongo ir tikpat liela, cik visa Rietumeiropa, un pastāv bažas, ka tā ieslīgs vēl lielākā haosā pēc trīs gadus ilgā pilsoņu kara valsts austrumu reģionos, kur tūkstošiem cilvēku nogalināti un vairāk nekā divi miljoni devušies bēgļu gaitās, raksta "Daily Telegraph".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu