Šogad Latvijā pāries uz vasaras laiku .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valdība šodien nolēma, ka šopavasar Latvijā pāries uz vasaras laiku, bet rudenī - atpakaļ uz ziemas laiku. Ekonomikas ministrs Aigars Kalvītis informēja, ka šāda kārtība tiks saglabāta vismaz tuvākos piecus sešus gadus tāpat kā citās Eiropas Savienības valstīs.

Jau ziņots, ka pērn Ministru kabinets nolēma aicināt arī pārējās Baltijas valstis pāriet uz vasaras laiku. Tomēr noskaidrots, ka Lietuva un Igaunija tuvākajā laikā nepāries uz vasaras laiku. Lietuvas valdībā jautājums par atgriešanos pie vasaras laika lietošanas netiks diskutēts, un šīs valsts pozīcija ir tuvākajā nākotnē laika zonas nemainīt. Savukārt Igaunija no vasaras laika ir nepārprotami atteikusies. Igaunijas valdība tuvākajā laikā savu lēmumu nemainīs. Patlaban Eiropas Komisija ir iesniegusi direktīvas projektu, kas nosaka pāreju uz vasaras laiku Eiropas Savienības dalībvalstīs no 2002.gada līdz 2006.gadam. Lēmums šajā jautājumā Eiropas Savienībā gan vēl nav pieņemts. 2000.gadā Latvija nepārgāja uz vasaras laiku un atpakaļ. Šādu lēmumu 2000.gada 29.februārī pieņēma Ministru kabinets, pildot Baltijas ministru prezidentu Tallinā panākto vienošanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu