Latvijas Krājbankas padome lemj par bankas pamatkapitāla palielināšanu .

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien notiks Latvijas Krājbankas padomes sēde, kurā plānots lemt par bankas pamatkapitāla palielināšanu, aģentūru LETA informēja bankas padomes priekšsēdētājs Viesturs Koziols.

Divas dienas pēc kārtas - 29. un 30.novembrī - kvoruma trūkuma dēļ bankas padomes sēdes, kurās bija jālemj par bankas pamatkapitāla palielināšanu, nenotika. Koziols pastāstīja, ka uz padomes sēdēm nebija ieradušies Sergejs Dīmanis, Ilze Jurkāne, Igors Ļaško, Krists Skuja un Modris Supe. Banka pamatkapitālu plāno palielināt līdz Ls 9 106 412, iesaistot papildu kapitālu slēgtās emisijas veidā - izlaižot 2 100 000 jaunu slēgtas emisijas parasto akciju ar balsstiesībām. Pamatkapitāla palielināšanu un slēgtās emisijas akciju laidiena noteikumus jau apstiprinājusi Latvijas Krājbankas valde. Patlaban bankas apmaksātais pamatkapitāls ir Ls 7 006 412, kas sadalās tikpat daudz akcijās viena lata nominālvērtībā. Arī jauno emitēto akciju nominālvērtība būs viens lats. Savukārt jauno akciju pārdošanas cena noteikta 1,70 lati par akciju, tajā skaitā 1 lats - akcijas nominālvērtība, 0,06 lati - akcijas papildmaksa, 0,64 lati - emisijas uzcenojums. Bankai vēl ir jāsaņem Latvijas Bankas piekrišana pamatkapitāla palielināšanai. Valdes apstiprinātie Latvijas Krājbankas slēgtās emisijas akciju laidiena noteikumi paredz, ka parakstīšanās akcijām notiks divās kārtās. Bankas pamatkapitāla palielināšanas mērķis ir piesaistīt jaunas investīcijas, panākt, lai bankas pamatkapitāla apjoms nodrošinātu aktīvu efektīvu atdevi vienlaikus ar Latvijas Bankas noteikto kredītiestāžu darbību regulējošo prasību ievērošanu, panākt piesaistīto resursu apjoma pieaugumu, izmantojot tos klientu pieprasījumam atbilstošu pakalpojumu sniegšanai un bankas peļņas palielināšanai, kā arī panākt Latvijas Krājbankas akciju tirgus vērtības palielināšanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu