Sadarbosies Latvijas un Atēnu universitāte .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz šā gada beigām Latvijas Universitāte (LU) un Atēnu universitāte noslēgs sadarbības līgumu. Tā pēc tikšanās ar Grieķijas republikas prezidentu Konstantīnu Stefanopulosu un Atēnu universitātes rektoru Georgu Babinioti informēja LU rektors Ivars Lācis.

Otrdien tikšanās laikā grieķi negaidīti piedāvājuši piešķirt piecas stipendijas LU studentiem, kas nākamvasar varēs studēt Grieķijā. Tikšanās laikā runāts par sadarbību bioloģijā, medicīnā un citu zinātņu jomās. Grieķijas viesi bija pārsteigti par Latvijā izdotajiem sengrieķu filozofu tulkojumiem, ko veikuši LU mācībspēki. Tika pārrunāti arī dažādi kultūras un vēstures kopējie projekti ar Latvijas Universitāti un Latvijas Zinātņu akadēmiju. Atēnu universitātē mācās 90 tūkstoši studentu. Tajā strādā 2000 pasniedzēju, no kuriem puse darbojas tieši medicīnā, BNS informēja LU rektors. Latvijas Universitāte vēlas sadarboties ar Atēnu augstskolu tieši medicīnas jomā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu