Dienvidslāvijā daļēji anulēti vēlēšanu rezultāti.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dienvidslāvijas Konstitucionālā tiesa anulējusi balsošanas rezultātus un drīzumā sniegs papildu informāciju par savu lēmumu. Tiesa nolēmusi, ka vienlaikus notikušo parlamenta un reģionālo vēlēšanu rezultāti paliek spēkā. Vojislavs Koštuņica šo lēmumu jau novērtējis kā "lielu krāpšanu".

Kaut arī Konstitucionālās tiesas lēmums it kā atbilst opozīcijas prasībai apstrīdēt vēlēšanu rezultātus un var tikt vērtēts kā piekāpšanās no valdības puses, opozīcija uzskata tās par lamatām. Tiesas lēmums ir ļoti izplūdis un pieļauj dažādu interpretāciju. Tas paredz pirmās vēlēšanu kārtas atkārtotu sarīkošanu, Kosovas provinces datu anulēšanu un atkārtotu balsu skaitīšanu, kas jāveic federālajai vēlēšanu komisijai. Konstitucionālā tiesa pilnu lēmuma tekstu publicēšot dienas laikā. Tostarp protesti pieņemas spēkā. Opozīcija valdošajam režīmam izvirzījusi ultimātu: līdz plkst.15 pēc vietējā laika jāatzīst Vojislava Koštuņicas uzvara vēlēšanās. Nav gan zināms darbības plāns atteikuma gadījumā. Tomēr ir ziņas, ka plkst.15 Belgradas centrā notiks liels mītiņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu