Karavīri Kurzemē trenēsies pretgaisa aizsardzībai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Ivars Soikāns/LETA

Šķēdes poligonā nākamnedēļ sāksies pretgaisa aizsardzības mācības, kuru laikā Latvijas un Lietuvas karavīri pilnveidos iemaņas kaujas šaušanā pa gaisā un ūdenī bāzētiem mērķiem, portāls TVNET uzzināja Aizsardzības ministrijā (AM). 

No 10.septembra līdz 16.septembrim Šķēdes poligonā, Pāvilostas novada Vērgales pagastā notiks pretgaisa aizsardzības mācības „Baltic Zenith 2018”, kuru laikā Latvijas un Lietuvas karavīri pilnveidos iemaņas kaujas šaušanā pa gaisa un uz ūdens bāzētiem mērķiem.

Mācībās piedalīsies vairāk nekā 100 karavīru no Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēku Pretgaisa aizsardzības diviziona, Zemessardzes 17. kaujas nodrošinājuma bataljona, Zemessardzes 44. kaujas nodrošinājuma bataljona un Lietuvas bruņotajiem spēkiem.

Mācību “Baltic Zenith 2018” mērķis ir profesionāli sagatavot pretgaisa aizsardzības speciālistus, tostarp zenītraķešu RBS-70 operatorus, veicot praktiskos kaujas šaušanas vingrinājumus pa gaisa un uz ūdens bāzētiem mērķiem.

Mācībās tiks iesaistīts Jūras spēku kuģis, kas nodrošinās drošību Baltijas jūrā, mācību norises vietas teritoriālajos ūdeņos. Mācību vingrinājuma mērķus nodrošinās “Military Technical Institute, s.e. Air Force and Air Defence branch” no Čehijas.

Nacionālo bruņoto spēku attīstības plāns 2012. – 2024.gadam kā vienu no prioritātēm paredz pretgaisa aizsardzības spēju attīstīšanu. Gaisa spēku Pretgaisa aizsardzības divizions, kā arī Zemessardzes 17. kaujas nodrošinājuma bataljons un Zemessardzes 44. kaujas nodrošinājuma bataljons ir trīs bruņoto spēku vienības, kuras specializētas pretgaisa aizsardzības uzdevumu veikšanā.

Gaisa spēku Pretgaisa aizsardzības divizions kaujas šaušanas mācības ar pretgaisa aizsardzības sistēmām Šķēdes poligonā organizē jau kopš 2002.gada.

Jūras un gaisa drošības zonas tiks slēgtas saskaņā ar Latvijas normatīvo aktu prasībām, un, ievērojot noteiktās drošības prasības, būs ierobežota pārvietošanās gar Baltijas jūras piekrastes zonu Šķēdes poligona robežās. Iebraukšana poligonā būs ierobežota. Piebraucamais ceļš pie Šķēdes netiks slēgts.

Mācību norises laikā 14.septembrī tiks veikti pārlidojumi ar Gaisa spēku helikopteru „Mi-17”.

Nacionālie bruņotie spēki atvainojas par sagādātajām neērtībām un lūdz iedzīvotājus ar izpratni izturēties pret notiekošajām mācībām un īslaicīgi radītajiem trokšņiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu