Ceļā no Sočiem autoavārijā gājis bojā pašpasludinātās Abhāzijas valdības vadītājs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pašpasludinātās Abhāzijas Republikas premjerministrs Genādijs Gagulija
Pašpasludinātās Abhāzijas Republikas premjerministrs Genādijs Gagulija Foto: SCANPIX

Sestdien, 8.septembrī, ceļā no Sočiem autoavārijā gājis bojā pašpasludinātās Abhāzijas Republikas premjerministrs Genādijs Gagulija, vēsta "NovayaGazeta.ru". Abhāzijas neatkarība nav starptautiski atzīta, un tā joprojām tiek uzskatīta par daļu no Gruzijas.

Autoavārija notika sestdienas vakarā ap plkst.23.00, kad Gagulijas autokolonnā ietriecās "VAZ-2109" automašīna. Tā bija iebraukusi pretējā braukšanas joslā.

Gagulija guva galvaskausa lūzumu un mira ceļā uz slimnīcu. 

Avārijā cieta arī Gagulijas miesassargs un šoferis, taču viņi drīz vien tika izrakstīti no slimnīcas.

VIDEO: Ceļā no Sočiem autoavārijā gājis bojā pašpasludinātās Abhāzijas valdības vadītājs

Abhāzijas amatpersonas vēlāk paziņoja, ka pie avāriju izraisījušās automašīnas stūres esot atradies 1996.gadā dzimis vīrietis narkotiku reibumā. Par notikušo ierosināta krimināllieta. 

Gagulija 8.septembrī no Soču lidostas devās atpakaļ uz Abhāziju. Viņš atgriezās no oficiālas vizītes Sīrijas pilsētā Damaskā, kur Abhāzijas prezidenta Raula Hadžimbas vadītā delegācija parakstīja vienošanos par abpusēju sadarbību.

Hadžimba brauca tajā pašā autokolonnā, kurā Gagulija, un kļuva par avārijas aculiecinieku. Hadžimba paziņoja, ka incidents neesot bijis saistīts ar terorismu.

Pēc 2008.gada Krievijas-Gruzijas kara Krievija atzina abus separātiskos reģionus - Abhāziju un Dienvidosetiju - par neatkarīgām valstīm un izvietoja tur savas armijas bāzes.

Dienvidosetija un Abhāzija veido 20% no Gruzijas teritorijas.

Abhāziju par neatkarīgu valsti atzinusi Krievija, Sīrija, Venecuēla, Nikaragva un Nauru.

Nedēļas nogalē nesaistītā autoavārijā cieta Moldovas prezidents Igors Dodons. Viņš guva vieglus savainojumus.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu