"Pussy Riot" dalībnieks Verzilovs nogādāts Berlīnes slimnīcā

LETA/DPA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Pussy Riot" dalībnieks Pjotrs Verzilovs
"Pussy Riot" dalībnieks Pjotrs Verzilovs Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas protestu pankgrupas "Pussy Riot" dalībnieks Pjotrs Verzilovs, kas šonedēļ Maskavā tika hospitalizēts iespējamas smagas saindēšanās dēļ, nogādāts Berlīnes slimnīcā, vēsta laikraksts "Bild".

Uz Berlīni viņš pārvests sestdienas vakarā ar īpašu medicīnisko lidmašīnu. Šādu padomu devis Verzilova tēva draugs, kas strādā vienā no Berlīnes slimnīcām.

Verzilovs otrdien tika ievietots Maskavas Bahrušinu slimnīcas reanimācijas nodaļā ar smagiem redzes, dzirdes un kustību traucējumiem. Pēc tuvinieku teiktā, ārsti pieļauj, ka viņš saindējies ar medikamentiem, kas bloķē neiromeditora acetilholīna darbību.

Divas dienas vēlāk pēc tuvinieku pieprasījuma Verzilovs tika pārvests uz Sklifasovska institūtu, bet ārsti nekonstatēja viņa organismā indīgu vielu pēdas. Gan Verzilova māte, gan viņa draudzene, "Pussy Riot" locekle Veronika Ņikuļšina, ir cieši pārliecinātas, ka viņš pats nekādus medikamentus nav lietojis.

Piektdien Verzilovs nāca pie samaņas.

Verzilovs, Ņikuļšina un vēl divas "Pussy Riot" aktīvistes - Olga Kuračeva un Olga Pahtusova - pirms tam izcieta 15 dienu administratīvo arestu par ielaušanos futbola laukumā Pasaules kausa fināla laikā. Saindēšanās pazīmes Verzilovam parādījās neilgi pēc piedalīšanās tiesas sēdē, kur tika izskatīta administratīvā lieta pret Ņikuļšinu.

Ņikuļšina, Kuračeva, Verzilovs un Pahtusova, ģērbušies policistu uniformās, jūlijā izskrēja futbola laukumā Maskavas Lužņiku stadionā, īslaicīgi apturot Francijas un Horvātijas spēli otrajā puslaikā. Starp šīs spēles skatītājiem bija Krievijas prezidents Vladimirs Putins un citu valstu līderi, tai skaitā Francijas prezidents Emanuels Makrons.

"Pussy Riot" nekavējoties ievietoja paziņojumus sociālajos medijos, uzņemoties atbildību par šo protestu un publicējot sešu politisku prasību sarakstu.

"Atbrīvojiet visus politieslodzītos," bija pirmā no šīm prasībām. Tika arī pieprasīts izbeigt aizturēšanas mierīgos mītiņos un "atļaut politisku konkurenci valstī".

"Pussy Riot" nonāca mediju uzmanības centrā 2012.gadā, kad vairākas grupas dalībnieces tika aizturētas par Kremlim veltītas protesta akcijas sarīkošanu Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu