"Vostok-2018": Krievijas militārajās mācībās izspēlē ķīmiskā uzbrukuma scenāriju

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Nedēļas nogalē turpinājās vērienīgās Krievijas militārās mācības "Vostok-2018". Svētdien to ietvaros gāzmaskās un aizsargtērpos ģērbti karavīri izspēlēja ķīmiskā uzbrukuma sakopšanas scenāriju, vēsta aģentūra "Reuters".

Krievijas Aizsardzības ministrijas publicētajā video redzami karavīri, kas aizsargtērpos tīra tankus.

Pirmdiena, 17.septembris, ir mācību pēdējā diena.

"Vostok-2018" ir lielākās Krievijas militārās mācības kopš Padomju Savienības sabrukuma. Tajās piedalīšoties 300 000 karavīru, 1000 lidaparātu, 36 000 tanku, bruņutransportieru un citu spēkratu, kā arī līdz 80 kuģiem, liecina Krievijas izplatītā informācija.

Mācības notiek Sibīrijas austrumos, netālu no robežas ar Ķīnu. Manevros piedalās arī Ķīnas un Mongolijas bruņotie spēki.

NATO pagājušonedēļ komentēja mācības, norādot, ka Krievija gatavojoties "plaša mēroga konfliktam". "Pēdējo gadu laikā mēs esam pieredzējuši ievērojamu Krievijas militāro nostiprināšanos, tostarp Baltijas un Melnās jūras, kā arī Vidusjūras reģionos," teikts alianses paziņojumā. "Turklāt Krievija parādījusi, ka tā ir gatava lietot militāro spēku pret saviem kaimiņiem, piemēram, Ukrainu un Gruziju."

NATO norādījusi, ka uzraudzīs mācību norisi. To pašu apņēmušās darīt arī ASV, kam ir spēcīga militārā klātbūtne Āzijas un Klusā okeāna reģionā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu