Mīklainos apstākļos mirušā krievu uzņēmēja saistība ar britu izlūkdienestiem paliks noslēpums (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānija paturēs noslēpumā informāciju par iespējamo Lielbritānijā mīklainos apstākļos mirušā krievu uzņēmēja Aleksandra Perepiļičnija saistību ar britu izlūkdienestiem, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Kā vēstīts, tobrīd 44 gadus vecais Perepiļičnijs mira 2012.gadā pie savas mājas Sarejā, netālu no Londonas.

Sākotnēji tika uzskatīts, ka Perepiļičnijs miris dabīgā nāvē, tomēr vēlāk viņa vēderā tika konstatētas indes paliekas, radot pamatu aizdomām, ka viņš ticis noindēts.

Saistībā ar Perepiļičnija nāves apstākļiem tika sākta izmeklēšana, kuras gaitā Lielbritānijas izlūkdienestiem MI5 un MI6 tika lūgts sniegt informāciju par to, vai Perepiļičnijs pirms nāves varētu būt saņēmis draudus un vai viņa nāvē varētu būt iesaistīta kāda trešā puse.

Lielbritānijas iekšlietu ministrija iepriekš bija paudusi viedokli, ka šādas sensitīvas informācijas publiskošana rada draudus sabiedrības interesēm, ziņo Lielbritānijas medijs “The Telegraph”.

MI5 un MI6 dati varētu norādīt uz iespējamo Perepiļičnija sadarbību ar britu izlūkdienestiem.

Koroners Nikolass Hillards, kura vadībā tiek izmeklēti Perepiļičnija nāves apstākļi, šonedēļ pieņēma lēmumu, ka izlūkdienestu materiāli šajā lietā publiskoti netiks.

Kā vēstīts, Perepiļičnijs 2009.gadā bija pieprasījis patvērumu Lielbritānijā. Viņš iepriekš vairākām Eiropas valstīm palīdzēja izmeklēšanā lietā par saitēm starp Krievijas amatpersonām un organizēto noziedzību.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu