ASV aizsardzības ministrs Matiss noraida baumas, ka grasītos pamest amatu

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
ASV aizsardzības ministrs Džims Matiss
ASV aizsardzības ministrs Džims Matiss Foto: EPA/Scanpix

ASV aizsardzības ministrs Džims Matiss otrdien noraidīja kārtējās baumas, ka viņa dienas Pentagona vadībā esot skaitītas, ņemot vērā attiecību pasliktināšanos ar prezidentu Donaldu Trampu.

Kaut arī Matiss nelabprāt vēlas publiski diskutēt par politiku vai attiecībām ar Trampu, pateicoties žurnālistikas veterāna Boba Vudvorda jaunajai grāmatai par prezidentu, Trampa un Matisa attiecības atkal nonākušas uzmanības centrā.

Citu apgalvojumu vidū Vudvords arī norāda, ka Matiss esot apšaubījis Trampa spriedumus, kā arī pielīdzinājis prezidenta izpratni desmit vienpadsmit gadus veca bērna domāšanai.

Atsaucoties uz esošajām un bijušajām ASV amatpersonām, laikraksts "The New York Times" sestdien publicējis rakstu, kurā izteiktas šaubas par Matisa turpmāko nākotni administrācijā, jo Tramps vēlas savā tuvumā redzēt dedzīgus lojālistus un cilvēkus, kas viņam vienmēr piekrīt.

"Tās [baumas] drīz nomirs, un cilvēki, kas sāka šīs baumas, varēs rakstīt nākamās baumas tieši tā, kā tas šajā pilsētā ir," Pentagonā žurnālistiem sacīja Matiss. "Saglabāsim šajā ziņā humora izjūtu."

Matiss noliedzis, ka jelkad būtu runājis ar Vudvordu un ka būtu Trampu pielīdzinājis bērnam.

"Es to nepavisam neuztvertu nopietni," sacīja Matiss.

"Protams, es nedomāju par aiziešanu. Man šeit patīk," sacīja ministrs. "Es domāju par to, ka varētu šeit pensionēties, tikt pie neliela īpašuma pie Potomakas upes."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu