Amatpersona: Mejas “Brexit” plāna noraidīšana var novest pie jauna referenduma

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja Foto: AFP/SCANPIX

Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas plāna par valsts izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) neveiksme var novest pie jauna referenduma vai vispār apturēt “Brexit” procesu, uzskata Lielbritānijas Finanšu ministrijas finanšu sekretārs Mels Straids.

Straids apšaubījis Mejas “Brexit” stratēģiju “mana vienošanās vai nekāda vienošanās”, kas noraida jauna referenduma iespējamību,  – paužot viedokli, ka pastāv arī citas iespējas, vēsta Lielbritānijas medijs “The Independent”.

“Man ir aizdomas, ka tā konservatīvo partijas daļa, kas atbalsta “Brexit”, varētu būt ļoti nobažījušies, ka pēc [Mejas “Brexit”] plāna izgāšanās viņi varētu attapties jauna referenduma situācijā un beigās mēs vispār varētu nepamest ES,” norāda Straids.

Straids jau pirms 2016.gada referenduma iebilda pret Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības.

Viņš ir pirmā augsta līmeņa Lielbritānijas valdības amatpersona, kas atzīst, ka Mejas plāna neveiksmes gadījumā varētu notikt jauns “Brexit” referendums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu