Lietuvas prezidentes tērps, sagaidot pāvestu. Svārku vietā bikses, melnās krāsas vietā - zils (3)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sinapress/AFP/AP

Pāvesta  Franciska vizītes laikā Viļņā Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite bija tērpusies tumši zilā, elegantā bikškostīmā ar mākslinieciski izšūtu šalli. Vai tērps atbilst pāvesta vizītes etiķetei? 

Aplūkojot etiķetes noteikumus, tur teikts, ka personas, ja viņām nav t.s. "baltā privilēģija", kas nozīmē, ka esi starp 7 izredzētajiem, kas, tiekoties ar Viņa Svētību, var tērpties baltā, visbiežāk izvēlas melnas drēbes, tā paužot pazemību reliģijas un pāvesta priekšā.

Vairums sieviešu izvēlas kostīmu vai kleitu, kuras garums ir pāri celim, kā arī pleci, dekoltē un muguras zona nav atsegtas. Kājās sievietes velk zema papēža, slēgtas kurpes. Bet galvu apsedz ar cepuri, plīvuru, lakatu vai kapuci. 

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite, sagaidot pāvestu, bija tērpusies tumšas krāsas bikškostīmā. Mēteļa vietā Daļa bija ap pleciem aplikusi platu, dekoratīviem rakstiem rotātu šalli. Prezidente nebija izvēlējusies vilkt cepuri vai lakatu. 

Foto: Reuters/Sipa Press/AFP/ AP
Foto: Reuters/Sipa Press/AFP/ AP
Foto: Reuters/Sipa Press/AFP/ AP
Foto: Reuters/Sipa Press/AFP/ AP
Foto: Reuters/Sipa Press/AFP/ AP
Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu