Sorosa fonds vēršas pret Ungāriju Eiropas Cilvēktiesību tiesā (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: BERNADETT SZABO/REUTERS

ASV miljardiera Džordža Sorosa vadītais fonds pirmdien paziņojis, ka vērsies Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT), apstrīdot pagājušā gada jūnijā pieņemto likumu paketi "Apturiet Sorosu!".

Ņujorkā bāzētā Atvērtās sabiedrības fonda (OSF) paziņojumā teikts, ka ECT iesniegta prasība, kurā lūgts "aizstāvēt Ungārijas demokrātiju" un atcelt minētos likumus.

"Ir tikai viena lieta, ko šie likumi apturēs, un tā ir demokrātija," norādīja OSF prezidents Patriks Gaspārs.

Likumu pakete "Sorosa apturēšanai" cita starpā apliek ar 25% nodokli nevalstiskās organizācijas (NVO), kas atbalsta nelegālos imigrantus.

Savukārt tiem, kas palīdzējuši imigrantiem Ungārijā iekļūt nelegāli, draud gadu ilgs cietumsods.

Savukārt OSF apgalvo, ka šie likumi esot pretrunā ar Eiropas Cilvēktiesību konvencijas normām, kas aizsargā vārda un pulcēšanās brīvību, kā arī pakļauj "plašu leģitīmu darbību klāstu kriminālvajāšanai".

OSF savu reģionālo mītni augustā pārcēla no Budapeštas uz Berlīni, lai pasargātu sevi no premjerministra Viktora Orbāna konservatīvās valdības “represīvās” politikas.

Orbāns vaino Sorosu nolūkā ar sava fonda starpniecību organizēt nelegālo imigrāciju uz Eiropu, lai tādējādi grautu tās kulturālo un reliģisko identitāti.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu