Ņujorkā pirmo reizi ielās izbrauc Trampa jaunais Cadillac limuzīns (1)

Prezidents būs drošībā
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

ASV prezidenta rīcībā nupat nonākusi jaunā par The Beast dēvētā bruņotā limuzīna versija. Pirmo reizi tas publikas priekšā parādījies Manhetenas centrā pie centrālā helikopteru nolaišanās laukuma un vēlāk arī, kad pašreizējais prezidents Donalds Tramps bija ieradies apmeklēt ANO Ģenerālo asambleju.

Par to, ka jaunais limuzīns ir gatavs un nodots ASV Slepenā dienesta rīcībā, tika ziņots jau šā gada aprīlī.

Toreiz Cadillac vadītājs Johans de Nišsens (Johan de Nysschen), kurš nu jau amatu ir atstājis, intervijā Fox News sacīja, ka uzņēmums ir izpildījis visas varasiestāžu prasības un nodevis limuzīnu klientam, raksta Motor.ru.

The Beast, kas būtībā ir cietoksnis uz četriem riteņiem, bija plānots nodot ekspluatācijā šā gada vasarā.

Iespaidīgais auto ir būvēts uz lielizmēra kravas pikapa platformas, taču ar sērijveida mašīnām tam ir maz kopīga. Automobilim ir biezs bruņu slānis, turklāt tas spēj pasargāt pasažierus arī no bioloģiskajiem un ķīmiskajiem uzbrukumiem. Detalizētas informācijas par to, kas šim "lācītim vēderā", gan nav un diezin vai publiski tā jelkad būs pieejama.

Var piebilst, ka šogad jaunu dienesta auto saņēma arī citas pasaules lielvaras, proti, Krievijas Federācijas, prezidenta dienests. Projekta Kortež ietvaros izstrādātais Vladimira Putina limuzīns Aurus Senat debiju piedzīvoja 7.maijā Krievijas prezidenta inaugurācijas ceremonijas ietvaros.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu