Berlīnē tiekot izsekoti slimnīcā esošā "Pussy Riot" dalībnieka Verzilova tuvinieki

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pjotrs Verzilovs tiek transportēts uz slimnīcu Berlīnē. Ilustratīvs attēls
Pjotrs Verzilovs tiek transportēts uz slimnīcu Berlīnē. Ilustratīvs attēls Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas pankgrupas "Pussy Riot" dalībniece Nadežda Tolokoņņikova uzskata, ka Berlīnē sākuši izsekot grupas dalībnieka Pjotra Verzilova tuviniekus un draugus, vēsta Krievijas medijs “Meduza”.

Kā vēstīts, Krievijas tīmekļa medija "Mediazona" izdevējs un "Pussy Riot" dalībnieks Pjotrs Verzilovs šobrīd ārstējas slimnīcā Berlīnē.

Kā ziņoja LETA, Verzilovs tika hospitalizēts Maskavā 11.septembrī. 13.septembrī viņš smagā stāvoklī tika nogādāts Sklifosovska institūta reanimācijas nodaļā. Savukārt 15.septembrī viņš tika pārvests ārstniecības turpināšanai uz Berlīni.

Slimnīca Berlīnē paziņoja, ka Verzilovs ticis saindēts.

Kā Tolokoņņikova pavēstījusi Vācijas medijam “Deutsche Welle”, Verzilova radiniekus un draugus Berlīnē jau no pagājušās nedēļas novēro un izseko slāviska paskata cilvēki, kuri izskatoties aizdomīgi.

Izsekošanu pamanījis arī ASV organizācijas “Voice Project” vadītājs Hanters Hīnijs, kurš kopā ar Verzilovu izmeklējis Krievijas žurnālistu noslepkavošanu Centrālāfrikas Republikā (CĀR).

Hīnijs norādījis, ka 22. un 23.septembrī viņu izsekojuši civilās drēbēs tērpušies cilvēki. Viņš uzskata, ka šie cilvēki ir Krievijas spēka struktūru darbinieki.

Saistībā ar izsekošanu Hīnijs vērsies Vācijas policijā.

Policija Verzilovam un viņa tuviniekiem noteikusi apsardzi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu