Pasaules lepnāko jahtu salidojums: $3,5 miljardi vienkopus (1)

TVNET/Bloomberg
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Reizi gadā Erkila ostā Monako vērojama krāšņākā jahtu parāde pasaulē. Šogad Monako Jahtu šovā vienkopus pulcējušās apmēram 120 luksusa klases superjahtas, kuru kopējā vērtība pārsniedz 3,5 miljardus dolāru (trīs miljardus eiro), ziņo raidorganizācija "Bloomberg".

Viena no prominentākajām superjahtām ir "Illusion Plus", kuras vērtība lēsta ap 145 miljoniem dolāru (125 miljoniem eiro). Tā ir lielākā jahta, kas jebkad uzbūvēta Āzijā, raksta aģentūra "Reuters".

88,5 metrus garajā jahtā ir astoņas kabīnes, četras atpūtas telpas, sporta zāle, skaistumkopšanas salons un lifts. Jahtas eksterjera dizainu radīja kompānija "Rainsford Saunders Design", bet uzņēmums "Pride Mega Yachts" to uzbūvēja savā kuģu būvētavā Ķīnā.

Foto: AFP/EPA/Reuters/Imago/Scanpix

Lielu uzmanību izpelnījusies arī 60 metrus superjahta "Excellence V". Tās cena - 88 miljoni dolāru (75 miljoni eiro).

Daudzas Monako pietauvotās jahtas atgādina modernas pilis - vairākas guļamistabas, ēdamzāles, terases, kinozāles, baseini un pat helikoptera nolaišanās laukums.

Foto: EPA/Scanpix

Monako jahtu šova tradīcija aizsākās 1991.gadā. Tas ir lielākais šāda veida pasākums, ko apmeklē jahtu ražotāji, detaļu piegādātāji, īpašnieki un interesenti. 

Pasākuma ietvaros jahtas tiek pietauvotas Erkila ostā, kur tās ik gadu apskata apmēram 30 000 cilvēku.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu