KIA Parīzē parāda jauno ProCeed

Ingars Tenis
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirmo reizi publiski Parīzē tiks izrādīts jaunais Kia ProCeed - “shooting brake” tipa auto, kurā apvienots moderns dizains ar universāļa plašumu un daudzpusību.

Jaunais ProCeed, kas vārdu pārveidotā formā pārņēmis no iepriekšējās paaudzes trīs durvju hečbeka pro_cee’d, ir dizainēts un attīstīts Kia European Design nodaļā Frankfurtē, Vācijā, bet tā ražošana notiks zīmola fabrikā Žilinā, Slovākijā. Tas tiks ražots līdzās Kia Ceed un Ceed Sportswagon, ar kuriem patērētāji tika iepazīstināti šī gada sākumā.

Jaunais ProCeed ir saglabājis otrās paaudzes Kia pro_cee’d hečbeka garu un atlētiskumu. Lai gan auto ir “shooting brake” tipa dizains, tas demonstrē alternatīvu tradicionālajam trīs durvju hečbekam, apvienojot iespaidīgas proporcijas ar kompaktumu, kā arī dodot nepārprotamu norādi uz ProCeed veiklību. ProCeed ir zemāks un garāks nekā Ceed piecu durvju hečbeks un Sportswagon. Tam ir atšķirīgs, atpakaļ izliekts siluets, kāda nav nevienam citam ģimenes auto.

Foto: Publicitātes foto

Auto salonā paveras tā pati ergonomiskā kabīne, kas pazīstama jau no iepriekšējiem Ceed. Interjeru raksturo pieskārienam tīkamas augstas kvalitātes virsmas. Informācijas paneļa centrā atrodas 7 collu skārienjūtigs informācijas/ izklaides ekrāns, zem tā izvietoti audio, apkures un ventilācijas kontroles taustiņi. Lai būtu vieglāka ekspluatācija, pats panelis ir viegli pagriezts uz vadītāja pusi.

Foto: Publicitātes foto

“ProCeed ievirza Ceed modeļu ģimeni krasi jaunā virzienā. Kamēr Ceed Sportswagon ir specializējies praktiskumā, ProCeed savukārt nodrošina pārus vai jaunās ģimenes ar wagon plašumu un praktiskumu, kas apvienots ar saviļņojošu, atpakaļ izstieptu dizainu. Parasti tiek rasts kompromiss, fokusējoties uz vienu no šīm sastāvdaļām, ProCeed ir pirmais auto šajā segmentā, kas apvieno abas,” komentē Kia Motors Eiropa izpilddirektors Emilio Herera.

Foto: Publicitātes foto

Tāpat kā citi zīmola modeļi, arī ProCeed būs pieejams ar plašam autobraucēju lokam piemērotiem turbodzinējiem. Proti, motoru klāstā iekļauts 1 litra turbo motors ar 120 ZS, 1,4 litru turbodzinējs ar 140 ZS, kā arī 1,6 litru dīzeļdzinējs ar 136 ZS. ProCeed GT modelim tikmēr paredzēts 1,6 litru motors ar 204 ZS. Atkarībā no izvēlētā dzinēja tā komplektēšanai varēs izvēlēties sešu pakāpju manuālo vai septiņu pakāpju automātisko divsajūgu pārnesumkārbu. 

Foto: Publicitātes foto

Kā jau ierasts, Kia automobiļiem plašs izklaides un drošības aprīkojums iekļauts jau bāzes komplektācijā. Tāpat uz šo modeli attiecas ražotāja 7 gadu, 150 000 kilometru nobraukuma garantija.

ProCeed ražošana tiks uzsākta novembrī, bet pārdošana ekskluzīvi Eiropā – 2019.gada pirmajā ceturksnī.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu