Putins: Skripaļs ir nelietis un dzimtenes nodevējs (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Bijušais Krievijas dubultaģents Sergejs Skripaļs, kurš šopavasar tika saindēts Lielbritānijā, ir nelietis un dzimtenes nodevējs, Maskavā notiekošajā enerģētikas forumā trešdien paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Jūsu kolēģi [žurnālisti] tiražē domu, ka Skripaļa kungs esot bijis gluži vai kaut kāds tiesībsargs. Viņš vienkārši ir spiegs – dzimtenes nodevējs. Saprotiet, ir tāds jēdziens “dzimtenes nodevējs”. Viņš vienkārši ir nelietis, tas arī viss,” Skripaļa jautājumu forumā komentēja Putins.

Kā ziņots, Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija 4.martā tika atrasti bez samaņas uz soliņa parkā Anglijas pilsētā Solsberi. Lielbritānijas varasiestādes šā uzbrukuma īstenošanā apsūdzēja Krieviju un paziņoja, ka Skripaļi saindēti Krievijā izstrādāto nervus paralizējošo vielu "Novičok".

Krievija, protams, visas apsūdzības par tās līdzdalību šajā uzbrukumā noraida.

Saistībā ar uzbrukumu cieta arī divi citi Lielbritānijas iedzīvotāji. Pudelīti, kurā bija inde, vēlāk atrada Čārlijs Roulijs. Viņš tika hospitalizēts, bet viņa partnere Dona Stērdžesa pēc saskares ar indi nomira.

“Ieradās kaut kādi vīri un sāka tur [Lielbritānijā] indēt kaut kādus bezpajumtniekus. tas ir kaut kāds murgs,” Putina izteikumus attiecībā uz Rouliju un Stērdžesu citā Krievijas medijs “Meduza”.

Putins arī uzskata, ka saistībā ar Skripaļa lietu mediji ir izvērsuši veselu informācijas kampaņu, vēsta Krievijas medijs “Gazeta.ru”.

“Es ceru, ka drīz tā beigsies, un jo ātrāk beigsies, jo labāk,” piebilda Putins.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu