Bergmanis atkārtoti pauž atbalstu Gruzijas suverenitātei

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VANO SHLAMOV/AFP

Šodien, piedaloties NATO-Gruzijas komisijas sēdē, kas NATO aizsardzības ministru sanāksmes laikā notika Briselē, Latvijas aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) atkārtoti paudis atbalstu Gruzijas teritoriālajai integritātei un suverenitātei, informē Aizsardzības ministrija.

Aizsardzības ministrs atzinīgi novērtējis Gruzijas veiktās reformas, tostarp dalību starptautiskajās operācijās, veicinot sadarbību ar NATO. Tāpat ministrs atkārtoti paudis atbalstu valsts teritoriālajai integritātei un suverenitātei.

"Gruzija ir viens no NATO nozīmīgākajiem sadarbības partneriem Kaukāza reģionā, tādēļ alianses interesēs ir valstī nodrošināt mierīgu un prognozējamu politisko situāciju, kas radīs priekšnoteikumu reģiona stabilitātei. Esmu gandarīts, ka Gruzijai ir būtiskas tādas pašas eiropeiskas vērtības kā Latvijai un vairumam citu Eiropas demokrātisko valstu," uzsvēra Latvijas valdības pārstāvis.

Latvijas politiķis atzinīgi novērtējis arī abu valstu divpusējo sadarbību, kas ietver kopīgu dalību militārajās mācībās un sadarbību apmācības jomā, aicinot sabiedrotos kopīgi strādāt pie priekšlikumiem par turpmāku NATO un Gruzijas sadarbību apmācības jomā, rīkojot regulārus militārus vingrinājumus, kā arī turpināt praktiskas aktivitātes aizsardzības spēju paaugstināšanā. "Latvija kopā ar sabiedrotajiem aktīvi atbalsta Gruzijas eiroatlantiskos centienus un izvērtē ciešākas sadarbības iespējas," apgalvojis Bergmanis.

Sanāksmes laikā pārrunāta arī globālā un reģionālā drošība situācija, kā arī NATO atbalsta programma Gruzijas bruņoto spēku reformām.

Ministrijā skaidroja, ka Gruzija ir viena no galvenajām Austrumu partnerības valstīm, ar kuru Latvija sadarbojas aizsardzības jomā. Sadarbība notiek 2002.gadā noslēgtā līguma par sadarbību aizsardzības jomā ietvaros. Sadarbība kļuva ciešāka un intensīvāka pēc 2008.gada Krievijas agresijas Gruzijā.

Jau ziņots, ka Bergmanis šodien un rīt piedalās NATO aizsardzības ministru sanāksmē Briselē, kur ministri pārrunās alianses pielāgošanos globālās drošības situācijas izaicinājumiem.

Sanāksmē ministri diskutēs par alianses pielāgošanos globālās drošības situācijas izaicinājumiem, tostarp hibrīdiem un kiberdraudiem, vienlīdzīgu sloga sadalījumu starp dalībvalstīm, NATO atturēšanas un aizsardzības spēju stiprināšana, sadarbību starp NATO un ES.

Tāpat ministri apspriedīs ES aizsardzības iniciatīvu īstenošanu, kā arī oktobrī gaidāmās NATO vērienīgās militārās mācības "Trident Juncture 2018", kurās tiks pārbaudīta alianses spēja ātri pārvietot spēkus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu