Kas ieņems deputātu vietas reģionos?

Uz amatiem pretendē zemnieki, mērnieki un sporta treneri
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Tiekot ievēlētiem Saeimā, no pašvaldībām varētu aiziet 12 deputāti, un ir skaidrs, ka viņu vietas tukšas nepaliks. Diviem pašreizējiem domes deputātiem sākot darbu Saeimā, vietu Rēzeknes domē varētu iegūt novada Nautrēnu pagasta pārvaldes vadītāja Līvija Plavinska un Bērnu-jaunatnes sporta skolas treneris Aleksejs Grehovs, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas dati.

Grehovs pārstāv Rēzeknē valdošo "Saskaņu" un deputāta pilnvaras varētu iegūt, par Saeimas deputātu kļūstot domniekam, SIA "Rēzeknes slimnīca" valdes loceklim Jānim Krišānam. Sporta skolas treneris pērnā gada pašvaldību vēlēšanās bija desmitais populārākais saraksta deputāta kandidāts un palika pirmais "aiz strīpas", "Saskaņai" iegūstot deviņus mandātus domē.

Savukārt Rēzeknes novada pašvaldības darbiniece Plavinska pagājušajā gadā startēja uz pilsētas domi no "Latgales partijas", nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" un "Vienotības" apvienotā saraksta. Viņai ir izredzes kļūt par Rēzeknes domnieci, jo Saeimā no nacionālās apvienības saraksta ir ievēlēts domes deputāts, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas rektors Edmunds Teirumnieks.

Pēc 13.Saeimas pilnvaru apstiprināšanas darbu Daugavpils novada domē varētu sākt Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Daugavpils biroja vadītājs Guntars Melnis ("Latgales partija"), zemnieks Ilmārs Skuķis ("Daugavpils novada partija") un pašvaldības speciālists zemes jautājumos Jevgeņijs Gridasovs (S),

Skuķis ir zemnieku saimniecības "Ūsiņi" īpašnieks, un deputāta mandātu varētu iegūt, par Saeimas deputāti kļūstot novada domes priekšsēdētājai Janīnai Jalinskai. Skuķis 2017.gada pašvaldību vēlēšanās ieguvis 3089 balsis un bijis 13.atbalstītākais deputāta kandidāts partijas sarakstā.

Kopumā novada domē strādā desmit no "Daugavpils novada partijas" saraksta ievēlētie deputāti, un partiju pārstāv gan domes priekšsēdētāja, gan abi viņas vietnieki. Ar pašu Jalinsku aģentūrai LETA šodien sazināties neizdevās.

Savukārt Melnis domē varētu aizvietot Janīnu Kursīti, kura domē ievēlēta no "Latgales partijas", taču Saeimas vēlēšanās startēja no politiskās partijas "KPV.LV" saraksta. Melnis pašvaldību vēlēšanās guvis lielu vēlētāju uzticību, no 11.vietas sarakstā pakāpjoties uz otro un paliekot pirmajam "aiz strīpas".

Vecsalienas pagasta pārvaldes speciālists zemes jautājumos, SIA "LatTopo" mērnieka palīgs un biedrības "Aizbildnis" valdes priekšsēdētājs Gridasovs ir nākamais populārākais kandidāts aiz tiem pieciem, kas domē ievēlēti no "Saskaņas" saraksta. Viņš pašvaldības deputāta pilnvaras varētu saņemt, Saeimā darbu sākot Edgaram Kucinam.

Kā ziņots, saskaņā ar provizoriskajiem rezultātiem "Saskaņa" nākamajā parlamentā iegūs 23 deputātu vietas, "KPV LV" un JKP - pa 16, "Attīstībai/Par" un "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - pa 13, Zaļo un zemnieku savienība - 11, bet "Jaunā Vienotība" - 8 deputātu vietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu