Aizdedzināts bēdīgi slavenās Sanktpēterburgas interneta "troļļu fermas" birojs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ēka Sanktpēterburgā, ko uzskata par jauno "troļļu fermas" atrašanās vietu. 18.februāris, 2018
Ēka Sanktpēterburgā, ko uzskata par jauno "troļļu fermas" atrašanās vietu. 18.februāris, 2018 Foto: MSTYSLAV CHERNOV/TT NYHETSBYRÅN

Bēdīgi slavenajā Sanktpēterburgas "troļļu fermā" naktī uz otrdienu pa logu iemests Molotova kokteilis, kas noveda pie neliela ugunsgrēka, raksta "The Moscow Times".

Pagājušogad raidorganizācijas RBK veiktā izmeklēšanā atklājās, ka savulaik kā "Interneta pētījumu aģentūra" pazīstamā organizācija esot tikusi pārveidota un tagad kontrolē 16 vietnes, ko uzdod par uzticamiem ziņu portāliem. Visas vietnes kopā mēnesī savāc vairāk nekā 30 miljonus skatījumu.

Pārveidotās "troļļu fermas" galvenā vietne ir "Federālā ziņu aģentūra" (FAN), kuras ēka atrodas pavisam netālu no bijušā "Interneta pētījumu aģentūras" biroja Sanktpēterburgas ziemeļos.

Policija norāda, ka kāds nezināms uzbrucējs ap plkst.3.00 esot ēkas pirmā stāva logā iemetis Molotova kokteili. Novērošanas kameru ierakstā redzams, ka tobrīd telpā atradās kāda darbiniece.

Sanktpēterburgas policija RBK portālam norādīja, ka meklējot vainīgo un plānojot par notikušo ierosināt krimināllietu.

FAN birojs pieredzēja dedzināšanas mēģinājumu pirms Krievijas prezidenta vēlēšanām šā gada martā. 

Tiek uzskatīts, ka "troļļu ferma" pieder Krievijas miljardierim, par "Putina pavāru" iesauktajam Jevgeņijam Prigožinam. ASV īpašā prokurora Roberta Millera komanda izvirzījusi apsūdzības Prigožinam un 12 citiem Krievijas pilsoņiem par iejaukšanos ASV politiskajos procesos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu