Pāvesta vizītei televīzijā Lietuvā sekoja vairāk skatītāju nekā Latvijā un Igaunijā

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pāvesta Franciska vizītes Baltijas valstīs atspoguļojumu televīzijas tiešraidēs kopumā vēroja vairāk nekā 1,65 miljoni skatītāju, bet pārraides Lietuvā bijušas daudz skatītākas nekā Latvijā un Igaunijā, liecina pētījumu kompānijas "Kantar TNS" televīzijas auditorijas mērījumu dati.

Pāvesta vizītes dienā Latvijā, 24.septembrī, vairāk nekā 290 000 jeb 15,3% TV skatītāju vēroja kādu no pāvesta vizītei veltītajām tiešraidēm - no pāvesta ierašanās lidostā, sagaidīšanas pie Rīgas pils, ziedu nolikšanas pie Brīvības pieminekļa un dievnamu apmeklējumiem.

"Kantar TNS" mediju klientu direktors Oskars Rumpēters skaidroja, ka vidēji visvairāk skatītā bija kanāla LTV1 pārraide "Pāvests Francisks Latvijā. Rīgas Svētā Jēkaba katedrāles apmeklējums", kuru vēroja 115 300 jeb 6,1% televīzijas skatītāju. Vairums pārraižu, kas bija veltītas pāvesta vizītei, ierindojas arī starp septembra TOP20 skatītākajām programmām.

Igaunijā 225 000 jeb 18,6% skatītāju vēroja vismaz kādu no pāvesta vizītei veltītājam tiešraidēm televīzijā. Skatītāko pārraidi ETV kanālā vidēji vēroja 58 000 jeb 4,8% skatītāju.

"Kantar TNS" mediju pētījumu vadītāja Lina Petraitiene norādīja, ka pāvesta vizītes pārraides vislielāko uzmanību no trim Baltijas valstīm saņēma Lietuvā. Pāvests palika Lietuvā ilgāk, televīzija vairāk sekoja līdzi viņa apmeklējumiem, un turklāt katoļticība šeit ir dominējošā reliģija. Lietuvā kopumā 1,138 miljoni jeb 42,3% skatītāju vēroja pāvesta vizītes pārraides. Translācija no laukuma pie prezidenta pils pāvesta vizītes pirmās dienas pēcpusdienā sasniedza visaugstāko reitingu - 11,4%.

Igaunijas "Kantar Emor" vadītājs Margo Veskimegi atzīmēja, ka ir

interesanti, ka Igaunijā ir bijusi lielāka interese par pāvesta vizīti nekā Latvijā, īpaši ņemot vērā, ka Igaunijā ir salīdzinoši lielāks skaits neticīgo cilvēku salīdzinājumā ar Latviju. Turklāt Latvijā pāvesta vizītes laikā bija brīvdiena, kam būtu vajadzējis veicināt augstāku interesi par vizītes atspoguļojumu televīzijā.

Katrā valstī pāvesta vizīti pārraidīja sabiedriskie televīzijas kanāli - LTV1 Latvijā, LRT un LRT Kultura Lietuvā, ETV un ETV+ Igaunijā.

Pāvests Francisks Baltijas valstīs pavadīja četras dienas no 22. līdz 25. septembrim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu