Gudras detaļas, kas atvieglos darbu virtuvē

Atklājam dizaineru noslēpumus
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Kvalitatīva un ērta dizaina atslēga vienmēr slēpjas pat vissīkākajās detaļās, it īpaši tādās, kuras ikdienā nemaz neievēro. Arī virtuvē pastāv vairākas detaļas, kuras krietni atvieglotu ikdienas darbus, taču bieži vien tās dizaineri ignorē un neiekļauj interjerā.

Flīzēm pieskaņotas rozetes

Kontaktligzdas jeb rozetes ir būtisks komponents virtuvē, taču, ja virtuves sienu klāj krāsainas flīzes, rozetes var izbojāt sienas izskatu un virtuves interjeru kopumā. Pielāgo rozetes krāsu sienas flīžu krāsai – tās saplūdīs un no attāluma nebūs manāmas. Rozešu krāsu var īpaši pasūtīt ražotājiem, vai arī to korpusu var nokrāsot ar speciālu krāsu un laku.

Iebūvē rozetes virtuves atvilktnēs

Mūsdienās liela daļa recepšu tiek glabātas virtuālā vidē, piemēram, viedtālruņos vai planšetēs, tāpēc šie gadžeti ir visai bieži palīgrīki dažādu kulināro brīnumu īstenošanai. Tomēr, ja lādējot gadās tos apliet vai nobārstīt ar miltiem, ierīces var sabojāties. Taču mūsdienās rozetes var iebūvēt pat atvilktņu iekšpusē – tas atvieglos darbu virtuvē un pasargās telefonus no briesmām.

Izgaismo darba virsmu visā tās garumā

Labs virtuves virsmas apgaismojums, bez šaubām, ir būtisks ēst gatavošanā. Vai tas izvietots racionāli? Ierīko led darba virsmas apgaismojumus zem augšējiem virtuves skapīšiem visā to garumā. Ievēro – ja lampa būs novietota skapīšu priekšējā daļā, nevis aizmugurē, redzamība uz galda virsmas būs labāka.

Neaizmirsti par apgaismojumu virtuves skapīšos

Savulaik skapīšu apgaismojumu mēdza iebūvēt tikai tajos virtuves skapjos, kuru durvis bija veidotas no stikla, taču tagad tā ir pagātne. Arī citiem skapīšiem apgaismojums būs parocīga detaļa, kas atvieglos trauku, dažādu produktu vai virtuves piederumu meklējumus.

Paslēp trauku mašīnu un ledusskapi aiz virtuves skapīšu paneļiem

Paslēpta virtuves tehnika virtuvē radīs tīru un harmonisku izskatu, kurā virtuves skapīšu skaisto panelējumu nepārtrauks baltā vai sudrabotā tehnikas virsma.

Padari mikroviļņu krāsni neredzamu

Tas pats attiecas uz mikroviļņu krāsni, taču tās vēl mēdz aizņemt vietu uz virtuves virsmas, kas savukārt traucē pilnvērtīgi nodoties maltītes pagatavošanai. Novieto mikroviļņu krāsni kādā no augšējiem virtuves skapīšiem un paslēp to aiz paceļamajām durvīm.

Aizmirsti par skapīšiem ar stikla durvīm blakus tvaiku nosūcējam

Virtuves skapīši ar stikla durvīm ir skaists fokālais punkts virtuvē, taču, ja tie ir novietoti blakus tvaiku nosūcējam, nāksies nodrošināties ar regulāru stiklu mazgāšanu un cīņu ar taukainiem nosēdumiem. Lai atvieglotu darbu virtuvē, stikla durvis piemontē tiem skapīšiem, kas atrodas nostāk no nosūcēja.

Jo lielāka darba virsma, jo labāk

Viens ir skaidrs – ja būs plašāka vieta ēst gatavošanai, būs mazāk satraukumu un ēdiens izdosies garšīgāks. Pirms sāc virtuves remontu vai pārplānošanu, izplāno pēc iespējas plašāku virtuves virsmu vai iebūvē virtuves salu ar plašu darba virsmu.

Atvēli vietu katlu vākiem

Pazuduši katlu vai pannu vāki var būt īsts murgs, taču no tā var izvairīties, atrodot tiem piemērotu uzglabāšanas vietu. Lai tie neveidotu haosu virtuves skapju plauktos, atvilktnēs iebūvē šauru aili, kas paredzēta tikai katlu vāku uzglabāšanai.

Atbrīvo virsmu

Visbeidzot – parūpējies, lai virtuves darba virsma būtu pietiekami plaša un nekas netraucētu pilnvērtīgi darboties. Izmanto iebūvējamos šķidro ziepju traukus un rozetes vai slēdžus iebūvē augšējā virtuves skapīša apakšdaļā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu