Krauze: ZZS gatava strādāt sešu partiju koalīcijā (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ir gatava strādāt sešu partiju koalīcijā un nevelk nekādas "sarkanās līnijas" attiecībā uz tā dēvētajām centriski labējām partijām, šodien pēc partiju apvienības "Attīstībai/Par!" (AP) un ZZS sarunām žurnālistiem sacīja ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Sešu partiju koalīcija nozīmētu, ka tajā strādātu partija "KPV LV", Jaunā konservatīvā partija, AP, nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, ZZS un partiju apvienība "Jaunā Vienotība".

Atbildot uz jautājumu saistībā ar JKP nostāju neņemt koalīcijā ZZS un kā JKP plānots pārliecināt par nepieciešamību pēc sešu partiju koalīcijas, AP Ministru prezidenta amata kandidāts Artis Pabriks norādīja, ka viņam ir "naiva cerība", ka ir iespējas veidot saprātīgu politisku, kopīgās valsts interesēs. Viņš norādīja, ka "Attīstībai/Par!" uzstāj, ka sešas partijas ir labākais koalīcijas modelis, kas strādātu fragmentētajā parlamentā. Politiķis akcentēja, ka nav nepieciešama valdība, "kas veģetē", bet gan Ministru kabinets, kas ir spējīgs risināt valstij būtiskas lietas.

Krauze norādīja, ka šodien abu partiju sarunās ticis runāts par valsts drošību un padziļināti par kiberdrošību, veselības jomā spriests par medmāsu atalgojuma palielinājumu un veselības aprūpes pieejamību visiem iedzīvotājiem. Arī Pabriks norādīja uz kiberdrošības nozīmīgumu.

"Pieskārāmies arī taras depozīta [jautājumam] - vienojāmies, ka šo ideju atbalstām, bet vēl būs jāskatās detaļas," sacīja ZZS valdes priekšsēdētājs.

AP politiķis norādīja, ka šodienas sarunās starp abiem politiskajiem spēkiem neparādījās programmatiskas pretrunas.

Kā ziņots, pašlaik iniciatīvu valdības veidošanas sarunās uzņēmusies JKP, "KPV LV" un AP.

JKP uzstāj, ka būtu jāveido piecu partiju koalīcija, neiekļaujot tajā ZZS un "Saskaņu". Savukārt pārējie potenciālie valdības partneri uzskata, ka valdības darbā jāpiedalās arī ZZS.

JKP pagājušajā nedēļā arī izteica piedāvājumu partijām par valdības modeli un atbildības jomu sadalījumu, tomēr neviens politiskais spēks tam nav piekritis.

Pašlaik valdības veidošanā iesaistītie politiskie spēki uzsver, ka nepieciešams runāt "par saturu" jeb nākamās valdības veicamajiem darbiem, nevis amatiem.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu