Indijā pazudis spāņu paraplānists; Latvijas un Krievijas pilsoņi guvuši savainojumus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Indijas štatā Himāčala Pradēšā sestdien pazudis 40 gadus vecais spāņu paraplānists Hosē Luiss, ziņo vietējie mediji. Vēl divi paraplānisti no Latvijas un Krievijas aktīvās atpūtas cienītāju iecienītajā reģionā iekļuva negadījumā, taču tika cauri vien ar savainojumiem, vēsta portāls "tribuneindia.com".

Glābēju komanda svētdien ar helikopteru pārmeklēja apkārtni, taču Luisu tā arī neatrada. Slikto laika apstākļu dēļ glābšanas operāciju nācās pārtraukt. To plānots atsākt pirmdien, norāda "timesofindia.com".

Latvijas un Krievijas pilsoņi esot pēcpusdienā esot startējuši no Birbilingas ciema, taču stiprā vēja dēļ zaudējuši kontroli pār paraplāniem.

Krievijas pilsonis esot iestrēdzis kokā, taču laimīgā kārtā to no gaisa pamanīja austrāliešu paraplānists, kurš informēja atbildīgās iestādes. Krievijas pilsonis tika nocelts. Viņš guvis vieglus savainojumus un sastiepis muguru.

Latviešu paraplānists, kurš arī zaudēja kontroli pār paraplānu, tika izglābts un nogādāts slimnīcā.

Birbilingā sapulcējies liels skaits paraplānistu no visas pasaules, jo tur mēneša beigās notiek starptautiskas sacensības.

Birbilinga ir viens no augstākajiem paraplānu pacelšanās punktiem pasaulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu