KNAB varētu rosināt partijām deklarēt aģitācijai izmantotos sociālo tīklu kontus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
KNAB priekšnieks Jēkabs Straume.
KNAB priekšnieks Jēkabs Straume. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sekmīgākai politiskās aģitācijas kontrolēšanai rosina apsvērt priekšlikumu partijām deklarēt KNAB savus sociālo tīklu kontus, šodien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" pastāstīja KNAB priekšnieks Jēkabs Straume.

Viņš jau pagājušā nedēļā aicināja sākt diskusiju par priekšlikumu ieviest liegumu veikt apmaksātu politisku aģitāciju internetā mēnesi pirms vēlēšanām.

Turpinot šo tēmu Straume šodien Latvijas Radio atzina, ka sekmīgākai politiskās aģitācijas kontrolei kā varētu būt jāpieņem vismaz regulējums, kas partijām paredzētu KNAB deklarēt savus interneta sociālo tīklu kontus.

"Kaut kādi uzlabojumi ir jāpanāk. Kā minimums varbūt jānosaka likumā, ka tie konti, kur partijas vai biedri var veikt politisko aģitāciju, ir tomēr deklarēti KNAB. Deklarējot šos kontus, partija pasaka, ka vairāk aģitācijas citur nebūs. Ja citur ir aģitācija, tad acīmredzot pastāv viltus konts. Tas ir vēl viens priekšlikums, par kuru varētu runāt," norādīja Straume un piebilda, ka KNAB praksē jau konstatēti gadījumi, kad internetā aģitācijas veikšanas laikā mēģināts uzdoties par citu partiju.

KNAB priekšnieks atgādināja, ka nākotnē aģitācijas apmēri internetā palielināsies, jo elektorāts arvien vairāk lietos tīmekli, un patlaban interneta aģitācijas kontrole ir apgrūtinoša.

Jau ziņots, ka Straume pagājušajā nedēļā aicināja Saeimas deputātus padomāt par vēl kādu priekšlikumu, proti, priekšvēlēšanu aģitācijas limitā iekļaut arī partiju izdevumus par politiskās reklāmas izgatavošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu