Bordāns: ierēdņi lielā mērā ir atkarīgi no politiskajiem uzstādījumiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jaunās konservatīvās partijas valdes priekšsēdētājs, premjera amata kandidāts Jānis Bordāns preses konferencē informē par valdības veidošanas gaitu.
Jaunās konservatīvās partijas valdes priekšsēdētājs, premjera amata kandidāts Jānis Bordāns preses konferencē informē par valdības veidošanas gaitu. Foto: Zane Bitere/LETA

"Es domāju, ka [valsts] ierēdņi ir lielā mērā atkarīgi no politiskajiem uzstādījumiem," tā šovakar Latvijas Televīzijas raidījumā "1:1" norādīja Jaunās konservatīvās partijas (JKP) premjera amata kandidāts Jānis Bordāns, komentējot Finanšu ministrijas (FM) pārstāvju izteikumus par dzelzceļa elektrifikācijas projekta līdzekļu ierobežoto pārdali. 

JKP ir kategoriski pret dzelzceļa projekta realizāciju, kā argumentus minot lielo projekta dārdzību un neefektivitāti.

Arī projektu pārraugošā Eiropas Komisija (EK) nav devusi galavārdu šai iecerei, norādīja Bordāns, piebilstot, ka projektam paredzētos līdzekļus iespējams novirzīt pieciem citiem projektiem.

Žurnālists Gundars Rēders bilda, ka, saskaņā ar FM teikto, dzelzceļa elektrifikācijas projekta nerealizēšanas gadījumā nauda varot tikt novirzīta tikai un vienīgi dzelzceļa infrastruktūras sakārtošanai.

Uz to Bordāns atbildēja, ka "par šo jautājumu JKP ir gatava padiskutēt", piemetinot, ka šis apgalvojums saistās ar faktu, ka FM atrodas Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārraudzībā un ka šī partija esot ieinteresēta, lai projekts pēc iespējas ātrāk tiktu realizēts.

Uz Rēdera norādi, ka šis tomēr ir FM ierēdņu, nevis politiskās vadības viedoklis, Bordāns atbildēja, ka "ierēdņi lielā mērā ir atkarīgi no politiskajiem uzstādījumiem".

Tāpat Bordāns bilda, ka Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrija (VARAM) nav pietiekoši labi pārraudzījusi Rīgas domes darbu, solot, ka, ja JKP pārvaldīs VARAM, tad partija "reaģēs uz visiem signāliem, kas nāk no pašvaldībām".

Tāpat JKP premjera amata kandidāts kritiski izteicās par dažu partiju vēlmi valdībā "ievilkt" ZZS un aicināja politiskos spēkus "saņemties drosmi un pateikt, ka ir gatavi atteikties no tās ietekmes, kas uz viņiem gulstas".

Kā ziņots, JKP neplāno strādāt valdības veidošanas tematiskajās grupās, ja tajās darbosies arī ZZS pārstāvji, aģentūrai LETA sacīja JKP valdes priekšsēdētājs Jānis Bordāns.

JKP mudina tikties 13. Saeimā ievēlētos deputātus, lai apmainītos ar domām par jaunās valdības veidošanas procesu. "Vēlamies mainīt līdzšinējo Latvijas politisko kultūru un aicināt uz atklātu un tiešu diskusiju visus Saeimā ievēlētos deputātus no piecām Saeimā ievēlētajām partijām, kuras mēs redzam nākamās koalīcijas kodolā," paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem pauda Bordāns.

Pašlaik iniciatīvu valdības veidošanā uzņēmušies trīs politiskie spēki - "KPV LV", JKP un "Attīstībai/Par!".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu