Kalifornijā uz šosejas nogāžas Otrā pasaules kara laika lidmašīna

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Kalifornijas štatā uz šosejas otrdien nogāzusies Otrā pasaules kara laika lidmašīna “North American Aviation T-6 Texan”, kas bija rotāta ar nacistiskās Vācijas gaisa spēku pazīšanās zīmēm, ziņo Lielbritānijas medijs “The Guardian”.

Negadījums noticis uz šosejas aptuveni 30 kilometru attālumā no Losandželosas.

Lidmašīna pēc avārijas aizdegusies.

Minētajā lidmašīnā bija tikai tās pilots – viņš šajā negadījumā nav cietis.

Ar avarējušo “T-6 Texan” lidmašīnu lidojis profesionāls pilots, kas ikdienā pilda pilota pienākumus ASV aviokompānijā “Alaska Airlines”.

Avārijas cēloņi pagaidām nav zināmi.

Avarējusī lidmašīna pieder organizācijai “Condor Squadron”, kas rekonstruē vēsturiskas lidmašīnu kaujas, kā arī veic parādes lidojumus aviošovu laikā.

Lidmašīna “North American Aviation T-6 Texan” tika izstrādāta pirms Otrā pasaules kara. Pirmo lidojumu šis modelis veica 1935.gadā.

“T-6” lidmašīnas galvenokārt tika izmantotas kā treniņu lidmašīnas bruņoto spēku pilotiem. Šiem mērķiem lidmašīnas dažādu valstu armijās tika izmantotas pat pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu