Afganistānā pie vēlēšanu komisijas nogalināts viens un ievainoti seši cilvēki

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Pašnāvnieka sarīkotā sprādzienā pie Afganistānas Neatkarīgās vēlēšanu komisijas Kabulā pirmdien gājis bojā vismaz viens cilvēks un seši ievainoti, paziņojušas amatpersonas. Atbildību par uzbrukumu pagaidām neviens vēl nav uzņēmies.

Par spīti vardarbībai un bažām par iespējamo rezultātu viltošanu, Afganistānā 20.oktobrī beidzot notika ilgi atliktās parlamenta vēlēšanas.

Ņemot vērā ļoti komplicēto balsu skaitīšanas procesu, kuru papildus apgrūtina loģistikas problēmas, sākotnējie vēlēšanu rezultāti gaidāmi tikai 10.novembrī, bet galīgos rezultātus paredzēts pasludināt tikai 20.decembrī.

Vēlēšanu urnas tiek nogādātas Afganistānas Neatkarīgajā vēlēšanu komisijā Kabulā.

Pašnāvnieks uzspridzinājās netālu no transporta līdzekļa ar komisijas darbiniekiem pie ieejas stingri apsargātajā komisijas ēku teritorijā.

Sprādzienā gāja bojā policists un tika ievainoti četri vēlēšanu komisijas darbinieki un divi policisti.

Afganistānas Neatkarīgās vēlēšanu komisijas dati liecina, ka vēlēšanās piedalījās aptuveni 4,2 miljoni no gandrīz deviņiem miljoniem cilvēku, kuri bija reģistrējušies, lai balsotu.

Talibi draudēja izjaukt vēlēšanas un vēlēšanu dienā sprādzienos un cita veida bruņotos uzbrukumos visā tika valstī nogalināti un ievainoti simtiem cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu