Murmanskā nogrimis peldošais doks, kurā remontēja bēdīgi slaveno lidmašīnu bāzes kuģi (18)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Krievijas aizsardzības ministrija

Krievijas 82. kuģu remonta rūpnīcā Murmanskā naktī uz otrdienu nogrimis peldošais doks “PD-50”, kurā remontēts Krievijas vienīgais lidmašīnu bāzes kuģis “Admiral Kuzņecov”, vēsta Krievijas medijs “Meduza”.

Negadījums noticis brīdī, kad “Admiral Kuzņecov” gatavojies pamest doku. Incidenta laikā nogāzušies divi uz peldošā doka izvietotie ceļamkrāni, no kuriem viens uzkritis kuģim, ziņo Krievijas medijs “SeverPost”.

Karakuģim nodarīti bojājumi - izsists četrus reiz piecus metrus liels caurums kuģa klājā virs ūdenslīnijas. Celtnis skāris skrejceļa klāju, tomēr nav skāris kuģa "vitālo" ekipējumu, apliecināja Apvienotā kuģubūves korporācija.

Kā paziņoja korporācijas vadītājs Aleksejs Rahmanovs, neskatoties uz bojājumu, karakuģis karaflotei tiks nodots atpakaļ iepriekš plānotajā laikā 2021.gadā.

"Nav nekādu draudu, kas varētu ietekmēt kuģa nodošanas grafiku," pavēstīja Rahmanovs. "Ir plēsts caurums četru reiz piecu metru izmērā. Acīmredzot, kad 70 tonnu krāns nogāžas uz klāja, tādi bojājumi var tikt nodarīti. Visus šos bojājumus mēs uzskatām par maznozīmīgiem. Tie iekļaujas korpusa remonta ierastajā praksē."

Viņš arī pavēstīja, ka šobrīd nav skaidrs, vai tiks pacelts nogrimušais doks, jo ūdenslīdējiem vispirms jāpārbauda tā stāvoklis. Tāpat nav skaidrs, vai tas būtu lietderīgi, ņemot vērā šādas operācijas sarežģītību un dārdzību.

Peldošais doks “PD-50” ir viens no lielākajiem pasaulē.

Negadījumā cietuši četri cilvēki, bet vēl viens šobrīd uzskatāms par bezvēsts pazudušu.

Cilvēki iekrituši aukstajā ūdenī – viņi vēlāk nogādāti slimnīcā saistībā ar būtisku ķermeņa temperatūras pazemināšanos.

Pēc avārijas no peldošā doka evakuēti aptuveni 70 cilvēki.

Par avārijas galveno iemeslu šobrīd uzskatāma pēkšņa elektroenerģijas padeves atslēgšanās peldošajā dokā.

Cietis arī lidmašīnu skrejceļš, Krievijas aģentūrai TASS pavēstīja situāciju pārzinošs informācijas avots.

Pēc avārijas “Admiral Kuzņecov” aizvilkts uz 35. kuģu remonta rūpnīcu Murmanskā.

Kā iepriekš ziņoja LETA, “Admiral Kuzņecov”, kura sākotnējais nosaukums bija "Rīga", tika uzbūvēts 1982.gadā. Kuģis var pārvietot vairāk nekā 50 lidaparātus.

Kuģis tika izmantots Krievijas militārajā operācijā Sīrijā.

Šīs operācijas laikā “Admiral Kuzņecov” regulāri saskārās ar dažādām tehniskām problēmām.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu