Tiesas lēmums 13. Saeimā neievēlētā Klauža lietā būs pieejams trešdien (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Klaužs
Jānis Klaužs Foto: Edijs Pālens/LETA

​Administratīvajā lietā, kas ierosināta pēc jaunajā Saeimas sasaukumā neievēlētā parlamenta deputāta Jāņa Klauža (ZZS) pieteikuma par 13. Saeimas vēlēšanu rezultātu apstrīdēšanu, Augstākās tiesas (AT) nolēmums būs pieejams trešdien, 31. oktobrī.

Šodien tiesa uzklausīja procesa dalībniekus un noteica, ka saīsinātais nolēmums lietā būs pieejams trešdien pēc plkst. 16. Pilns AT nolēmums būs pieejams 21. novembrī, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Jau ziņots, ka Latgales vēlēšanu apgabalā startējušais Klaužs iepriekš vērsās Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK), apšaubot 13. Saeimas vēlēšanu rezultātus, jo viņam ievilkto plusiņu skaits balsu skaitīšanas naktī ievērojami samazinājies, kamēr kolēģiem samazinājies reģistrēto svītrojumu skaits.

CVK 16. oktobra sēdē Klauža sūdzību noraidīja. CVK locekļu diskusijā tika norādīts, ka nav saņemtas pretenzijas pret kāda konkrēta iecirkņa rezultātiem un ka visu iecirkņu protokoli trīs dienu laikā nav apstrīdēti.

CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars iepriekš, skaidrojot, kādā veidā notiek balsu skaitīšana, norādīja, ka šoreiz vēlēšanās jauninājums bija rezultātu no iecirkņiem "dinamiskā" publicēšana. Tas nozīmēja: ja kādam no iecirkņiem, kuru plusi jau bija publicēti, piemēram, vajadzēja papildināt vēlēšanu gaitas žurnālu, tad, lai to izdarītu, no publiskās informācijas bija jānoņem attiecīgais plusu skaits. Tomēr ikviens, uzklikšķinot uz attiecīgo skaitli, var redzēt, no cik iecirkņiem konkrētajā brīdī ir saņemts attiecīgais plusu skaits.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu