Pabriks: ārkārtas Saeimas vēlēšanas nav risinājums (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Valsts prezidents Raimonds Vējonis (no kreisās) un 13. Saeimā ievēlētās partiju apvienības "Attīstībai / Par!" deputāts Artis Pabriks.
Valsts prezidents Raimonds Vējonis (no kreisās) un 13. Saeimā ievēlētās partiju apvienības "Attīstībai / Par!" deputāts Artis Pabriks. Foto: Evija Trifanova/LETA

​Ārkārtas Saeimas vēlēšanas nav risinājums, kas varētu atvieglot valdības izveidošanu, un Valsts prezidents Raimonds Vējonis, visticamāk, domā līdzīgi, pēc tikšanās ar Valsts prezidentu sacīja partiju apvienības "Attīstībai/Par!" Ministru prezidenta amata kandidāts Artis Pabriks.

Viņš norādīja - lai nonāktu līdz mazākuma valdībai, vispirms jāizsmeļ visas iespējas izveidot vairākuma valdību. Politiķis sacīja, ka negribētu nonākt tādā politiskās krīzes situācijā, kad partijas savā starpā nespēj sadarboties.

Pabriks tikšanos ar Vējoni raksturoja kā darbīgu, norādot, ka sarunas laikā Valsts prezidents paudis neapmierinātību par valdības sarunu nonākšanu zināmā strupceļā. "Saprotu prezidenta neapmierinātību, bet es redzu arī tos objektīvos ierobežojumus sev nonākt tālāk līdz kaut kādam risinājumam  situācijā, kur neviens nav gatavs pakāpties uz vienu vai otru pusi," sacīja Pabriks.

Politiķis Vējoni iepazīstinājis ar partijas paveikto, proti, darbu sešās darba grupās. "Turpinās konsultācijas gan plašākā lokā, gan arī starp premjera kandidātiem, un šis darbs turpināsies. Pašlaik jaunu ziņu nav, jo līdz šim neviens no trim premjera kandidātiem nav izrādījis vēlmi pakāpties soli atpakaļ vai iet soli uz priekšu," teica Pabriks, izsakot cerību, ka kāda kustība sarunās līdz 6. novembrim tomēr notiks.

Viņš uzsvēra, ka šobrīd lielākā problēma ir divpusēja, proti, izveidot valdību kā tādu, kā arī izveidot rīcībspējīgu valdību ne tikai skaita, bet arī darba ziņā. "Būtu labi ievēlēt pastāvīgu prezidiju un Saeimas priekšsēdētāju jau pirmajā jaunās Saeimas sēdē. Valstij tas nenāktu par labu, ja būtu kāds nepastāvīgs variants," uzsvēra politiķis.

Jau vēstīts, ka Vējonis 13. Saeimā ievēlēto partiju darbu pie jaunās koalīcijas veidošanas vērtē kā neapmierinošu, tādēļ šodien uz tikšanos Rīgas pilī aicinājis trīs premjera amata kandidātus - Pabriku, Jaunās konservatīvās partijas (JKP) Ministru prezidenta amata kandidātu Jāni Bordānu un partijas "KPV LV" Ministru prezidenta amata kandidātu Aldi Gobzemu.

Saskaņā ar Satversmi Valsts prezidents rīkojumu par nākamā Ministru prezidenta aicināšanu varēs izdot tikai pēc tam, kad līdz ar jaunievēlētās Saeimas sanākšanu uz pirmo sēdi 2018. gada 6. novembrī būs atkāpies esošais Ministru kabinets.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu