Ždanoka: valstī tāpat nekas nemainīsies (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas Krievu savienības līdere Tatjana Ždanoka
Latvijas Krievu savienības līdere Tatjana Ždanoka Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas Krievu savienības (LKS) līderei Tatjanai Ždanokai ir vienalga, kurš būs nākamais valdības vadītājs, jo, viņasprāt, neviens no patlaban reāli apspriestajiem kandidātiem Latvijā pārmaiņas tāpat neieviesīs.

Intervijā aģentūrai LETA Ždanoka vērsa uzmanību uz to, ka tagad pie sarunu galda ir sēdušās partijas, kuras pirms vēlēšanām viena otrai veltīja dažādus pārmetumus. "Man ir pilnīgi vienalga, kurš būs premjers. Galvenais, ka nekas valstī nemainīsies, jo partijas, kas līdz vēlēšanām lamāja viena otru līdz rupjībām, tagad strādās kopā. Tur neko nemainīs ne Aldis Gobzems, ne Juta Strīķe, kura vārdos it kā cīnās pret korupciju, bet tagad ir gatava strādāt kopā ar tiem, kurus vainoja korupcijas atbalstīšanā," pauda politiķe.

Pēc viņas domām, nākamās valdības koalīcijai ir iespējami vismaz divi varianti. Vienā no variantiem Ministru kabinetu veidotu piecas partijas no septiņām ievēlētajām, izņemot "Saskaņu" un "KPV LV". "Otrs variants var būt kaut kāds cits, un vēl jāskatās, kas tur var sanākt," sacīja Ždanoka.

Runājot par LKS konkurenti "Saskaņu", Ždanoka izteicās, ka tās sponsori cer, ka "Saskaņa" būs koalīcijā un sadarbosies ar "KPV LV". Tomēr šeit, politiķes skatījumā, izšķirošs būšot jautājums par izglītību mazākumtautību valodās.

Kā skaidroja LKS līdere, Artusa Kaimiņa vadītā "KPV LV" uzskata, ka visās valsts finansētajās izglītības iestādēs mācībām jānotiek valsts valodā, bet "Saskaņai" priekšvēlēšanu programmā nostāja mazākumtautību izglītības jomā ir formulēta ļoti nenoteikti, turklāt partijas līderu izteicieni latviešu un krievu presē bija visai atšķirīgi. Drīz kļūs skaidrs, vai "Saskaņa" būs gatava ieiet "KPV LV" "sarkanajās līnijās" un atteikties no prasības par mācību saglabāšanu skolās krievu valodā, uzskata Ždanoka.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu