Krievijas Federālā drošības dienesta ēkā noticis sprādziens; viens bojāgājušais (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sprādziens Krievijas Federālā drošības dienesta ēkā
Sprādziens Krievijas Federālā drošības dienesta ēkā Foto: Sputnik/Scanpix

Eksplozijā Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) ēkā Arhangeļskas pilsētā gājis bojā viens cilvēks un trīs guvuši ievainojumus, paziņojis Piejūras novada gubernators Igors Orlovs.

"Uzsprāga nenoskaidrots spridzeklis. Trīs atrodas slimnīcā. Ir bojāgājušais, kura personība tiek noskaidrota. Noziegums notika ēkas iekšienē," žurnālistiem pavēstīja Orlovs.

"Tiek veikti drošības pasākumi cilvēku pulcēšanās vietās. Spridzekļa tips šobrīd tiek noskaidrots," sacīja Orlovs.

Krievijas Izmeklēšanas komiteja saistībā ar notikušo ierosinājusi krimināllietu par terorismu.

Saskaņā ar sākotnējo informāciju, gājis bojā 17 gadus vecs vietējais iedzīvotājs, kurš atnesis spridzekli uz FDD. Trīs ievainotie ir FDD darbinieki.

Nacionālā pretterorisma komiteja paziņojusi, ka jaunietis iegājis FDD ēka un no somas izņēmis priekšmetu, kas sprādzis viņam rokās. Jaunietis no gūtajiem ievainojumiem miris.

Spridzinātājs pašnāvnieks bijis vietējā tehnikuma audzēknis Mihails Žlobickis, ziņu aģentūrai AFP apliecinājusi amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma.

Likumsargi, kas veic uzbrukuma izmeklēšanu, izplatījuši aizdomās turētā fotogrāfiju. Tajā redzams kalsns jaunietis ar mugursomu FDD ēkā.

Varasiestādes norobežojušas apkārtnes ielas, bet policija un eksperti veic tās pārmeklēšanu centienos atrast lietiskos pierādījumus.

Uzbrukumi policijai un drošības struktūrām nav nekas neparasts Krievijas nemierīgajā Ziemeļkaukāza reģionā, bet citviet valstī tie ir liels retums.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, kurš arī pats ir bijusī FDD amatpersona, ir informēts par sprādzienu, pavēstīja Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, vienlaikus atsakoties izteikt versijas par motīvu.

Izmeklētāji paziņojuši, ka uzsākta lieta par terorismu un nelegālu munīcijas glabāšanu.

Izmeklēšanas komitejas vadītājs Aleksandrs Bastrikins paziņojis, ka jaunieša motīvi tiks noskaidroti "iespējami drīz".

Izmeklētāji veikuši kratīšanu Žlobicka dzīvoklī, nopratinājuši ģimenes locekļus un draugus.

Septiņas minūtes pirms sprādziena anarhistu forumā ziņapmaiņas lietotnē "Telegram" tika publicēts brīdinājums, ka FDD ēka ir terorakta mērķis.

Ieraksta autors, kurš parakstījies kā Valerjans Panovs, norādījis, ka uzņemas par to atbildību.

"Iemesli jums ir pavisam skaidri," teikts ierakstā.

"Es esmu nolēmis tā rīkoties, jo FDD ir sagājis sviestā. Tā kā tas fabricē lietas un spīdzina cilvēkus, esmu izšķīries spert šo soli. Es sprādziena dēļ visdrīzāk nobeigšos," norāda autors. "Gaišu jums anarhistiskā komunisma nākotni."

Anarhisti Krievijā jau iepriekš rīkojuši uzbrukumus - dedzinājuši policijas auto un metuši degmaisījuma bumbas valdošās partijas "Vienotā Krievija" birojos.

Reģiona gubernators Viktors Orlovs paziņojis, ka varasiestādes cenšas noskaidrot, kāda veida spridzeklis izmantots.

"Lieta ir ļoti nopietna," viņš sacīja.

"Mēs speram soļus, lai Arhangeļskas apgabalā pastiprinātu drošības pasākumus visās sabiedriskajās un valsts ēkās," viņš piebilda.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu