Hilarija Klintone varētu atkal kandidēt ASV prezidenta vēlēšanās (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Hilarija Klintone
Hilarija Klintone Foto: Reuters/ScanPix

Bijusī ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone varētu atkal kandidēt uz ASV prezidenta amatu 2020.gadā paredzētajās vēlēšanās, komentārā norāda ASV medija CNN redaktors Kriss Siliza.

Klintone kandidēja 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanās un zaudēja pašreizējam ASV prezidentam Donaldam Trampam.

Iespēju atkal kandidēt Klintone pieļāvusi intervijā tehnoloģiju ziņu vietnes "Recode" dibinātājai Karai Svišerei. Šī intervija publiskota pagājušās nedēļas nogalē.

Uz jautājumu, vai viņa plāno kandidēt atkal, Klintone sākotnēji atbild noraidoši.

Tomēr, kad Švišere lūdz komentēt plašāk, Klintone šādu iespēju pavisam neizslēdz.

“Es gribētu būt prezidente. Domāju, kad 2021.gada janvārī [Baltā nama] Ovālajā kabinetā atkal būs demokrātu pārstāvis, būs ļoti daudz darba. Mēs esam samulsinājuši daudzus visā pasaulē, ieskaitot mūs pašus. Mēs esam samulsinājuši gan mūsu draugus, gan ienaidniekus. Viņi vairs nesaprot, par ko ASV iestājas, ko mēs varētu darīt un ko mēs uzskatām par svarīgu,” norādīja Klintone.

Viņa piebilst, ka jūtas ļoti labi sagatavojusies darbam, kas būs jāveic nākamajam Baltā nama saimniekiem, jo viņai ir plašā pieredze gan Senātā, gan arī Valsts departamentā.

Siliza savā komentārā pauž viedokli, ka šie Klintones izteikumi, visticamāk, nozīmē, ka viņa jau esot izlēmusi par pretendēšanu uz demokrātu nomināciju prezidenta amatam.

Vai demokrāti viņu virzīs, tas gan esot cits jautājums, uzskata Siliza.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu