Izdota autobiogrāfiska grāmata par Marianu Paharu

LFF
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
FK "Jelgava" galvenais treneris Marians Pahars.
FK "Jelgava" galvenais treneris Marians Pahars. Foto: Edijs Pālens/LETA

Askolds Uldriķis sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) un futbola skolu "Metta" ir izdevis grāmatu "Super Marians", kas ir izcilā futbolista Mariana Pahara autobiogrāfija.

Grāmatas "Super Marians" prezentācija ar Mariana Pahara līdzdalību notiks otrdien, 6. novembrī, plkst. 12.00 "Elektrum" olimpiskā centra 4. stāva konferenču zālē (Rīga, Grostonas iela 6b).

Pahars grāmatā atklāti stāsta par karjerā piedzīvoto un pārdzīvoto, par spožiem panākumiem un sarūgtinošiem zaudējumiem, par skaistiem mirkļiem un skandaloziem atgadījumiem. Viņš atklāj profesionālā futbolista ikdienu un lielā futbola aizkulises.

"Mana karjera bija piesātināta ar dažādiem notikumiem, kas sagādāja krāsainas emocijas – gan priekus, gan bēdas. Domāju, mans stāsts būs interesants, aizraujošs un pamācošs. It īpaši jaunajiem futbolistiem," savas grāmatas noslēgumā atzīst viens no visu laiku izcilākajiem Latvijas futbolistiem.

Pahars septiņarpus sezonas pārstāvēja Anglijas klubu "Southampton" un spoži spēlēja Anglijas premjerlīgā, kur guva 42 vārtus 129 spēlēs. 2001./2002. gada sezonā viņš iekļuva Anglijas premjerlīgas Top 10 rezultatīvāko spēlētāju skaitā. Latvijas izlasē Pahars aizvadījis 75 spēles un guvis 15 vārtus. Trīs reizes – 1999., 2000. un 2001. gadā – viņš tika atzīts par Latvijas gada labāko futbolistu.

Marians Pahars
Marians Pahars Foto: Publicitātes foto

Pēc futbolista karjeras beigām Pahars strādāja par galveno treneri klubā "Skonto FC", Latvijas U-21 izlasē un Latvijas nacionālajā izlasē. Patlaban viņš strādā par FK "Jelgava" galveno treneri.

Grāmatas autors ir Askolds Uldriķis, kurš 17 gadus ir strādājis par sporta žurnālistu laikrakstos "Sports" un "Neatkarīgā Rīta Avīze", kā arī žurnālā "Sporta Avīze".

Latvijas Futbola federācija ar Pahara autobiogrāfiju sāk grāmatu ciklu Latvijas futbola personība.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu