Rasnačs pirmo reizi esot strādājis "tik vienotā valdībā"

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs
Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs Foto: Paula Čurkste/LETA

Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) vadītā valdība bija pirmā, kas strādāja kā vienota komanda, pirmdien Ministru kabineta sēdē pauda tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK).

Otrdien apritēs Kučinska vadītās valdības 1000 dienas, tāpēc pirmdien ministri atskaitījās par būtiskākajiem paveiktajiem darbiem.

Rasnačs stāstīja, ka šī bijusi piektā valdība, kurā viņš darbojies, tomēr šī bijusi pirmā, kurā viņš juties kā vienotā komandā. Ministrs pateicās Kučinskim, kurš, viņaprāt, spējis valdību vienot kopīgam darbam.

Atskatoties uz paveikto, Rasnačs atzina, ka viņš un daļa citu ministru reformas savās jomās sākuši iepriekšējās Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) laikā, tāpēc arī Rasnačs informēja par paveikto kopš 2014.gada.

Tieslietu ministrs pateicās valdībai par atbalstu maksātnespējas jomas sakārtošanā, norādot, ka šobrīd valsts pilnībā pārņēmusi kontroli pār šo jomu un 158 administratori tajā vairs nestrādā. Rasnačs arī izcēla sadarbību ar Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldi, kuras rezultātā "likvidētas tās sekas, kas bija radušās vairāk nekā pirms četriem gadiem".

Tāpat viņš minēja, ka tikušas reformētas tiesu instances, veikta tiesu teritoriālā reforma, tieslietu padomei nodrošinātas lielākas pilnvaras, kā arī drīzumā tiks atklāti vairāki jauni tiesu nami.

Tieslietu ministrs uzsvēra, ka pateicoties ministrijas ieguldījumam naudas atmazgāšanas apkarošanā un kukuļošanas novēršanas jautājumos, veikti izšķiroši soļi iestāšanās procesā Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD).

Rasnačs pauda gandarījumu par paveikto uzturlīdzekļu piedziņā, kā rezultātā būtiski audzis uzturlīdzekļu maksājumu apjoms. Ministra laikā esot sniegts atbalsts tradicionālas ģimenes vērtībām, kā rezultātā četru gadu laikā par 27% samazinājusies starpība starp šķirtajām un reģistrētajām laulībām.

Tāpat tieslietu ministrs lepojas, ka Ministru kabinets bija centrālā institūcija, kas bija atbildīga par pāvesta Franciska vizīti Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu