Svarcēlājs Suharevs izcīna 11.vietu pasaules čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ritvars Suharevs
Ritvars Suharevs Foto: EPA/LETA

Latvijas jaunais svarcēlājs Ritvars Suharevs pirmdien Turkmenistānā pasaules čempionātā izcīnīja 11.vietu.

Suharevs startēja svara kategorijā līdz 81 kilogramam un to pirmdien darīja mazāk prestižajā B grupā. Latvijas pārstāvis raušanā pacēla 159 kilogramus, kas bija labākais rezultāts starp B grupas sportistiem.

Pirmajā mēģinājumā Suharevs pacēla 153 kilogramus, bet otrajā netika galā ar trīs kilogramus smagāku stieni.

Savukārt grūšanā latvietis otrajā mēģinājumā pacēla 185 kilogramus, kas bija astotais labākais rezultāts. Šajā disciplīnā viņš nepacēla 184 un 191 kilogramu smagu stieni.

Summā Suharevam bija 344 kilogrami, kas B grupā ļāva ieņemt ceturto vietu.

Vēlāk pēcpusdienā sacensības aizvadīja arī 11 A grupas sportisti, kur zeltu ar summā paceltiem 374 kilogramiem izcīnīja ķīnietis Sjanjuns Lju. No spēcīgākās grupas visi septiņi pie ieskaitītiem rezultātiem tikušie svarcēlāji pacēla vairāk nekā Suharevs, tāpēc Latvijas pārstāvis noslēgumā ierindojās 11.vietā.

Starp visiem svarcēlājiem Suharevs raušanā guva augsto sesto vietu.

Pirms tam startējušajās C un D grupās neviens no svarcēlājiem nepacēla vairāk kā Suharevs.

Vien 19 gadus vecais Suharevs, sacenšoties svara kategorijā līdz 77 kilogramiem, šogad kļuva par pasaules junioru čempionu, Eiropas junioru meistarsacīkstēs izcīnīja sudrabu, bet Vecā kontinenta čempionātā pieaugušajiem viņš bija ceturtais.

Suharevs pērn kļuva par Eiropas junioru čempionu, to paveicot svarā līdz 77 kilogramiem, bet pirms tam divus gadus ieguva sudrabu.

Jau vēstīts, ka Latvijas jaunā svarcēlāja Rebeka Koha svētdien izcīnīja bronzas medaļu pasaules pieaugušo čempionātā. Vien 20 gadus vecā Koha, kura startēja svara kategorijā līdz 59 kilogramiem, summā pacēla 227 kilogramus, labojot savu personīgo rekordu..

Šajā pasaules čempionātā startēs vēl divi Latvijas svarcēlāji. Vadims Koževņikovs startēs līdz 96 kilogramiem un Artūrs Plēsnieks svarus cels kategorijā līdz 109 kilogramiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu