Indonēzijas aviokatastrofa: "Boeing" brīdina par tehnisku problēmu "737 MAX 8" lidmašīnās (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

ASV lidmašīnu ražotājs "Boeing" saistībā ar pagājušajā nedēļā notikušo pasažieru aviolainera katastrofu Indonēzijā, kurā gāja bojā 189 cilvēki, brīdinājis par iespējamu problēmu ar vienu no sensoriem lidmašīnās "Boeing 737 MAX 8".

"Boeing" paziņojumā norādīts, ka brīdinājums saistīts ar 29.oktobrī notikušās katastrofas izmeklēšanas provizoriskajiem rezultātiem.

Indonēzijas aviācijas amatpersonas secinājušas, ka viens no sensoriem, kas nodrošina informāciju par gaisa plūsmu gar spārniem, varētu būt sniedzis nepareizus datus, automātiski izraisot lidmašīnas pikēšanu.

"Boeing" izplatītajā brīdinājumā ietverti ieteikumi pilotiem, kā rīkoties šādā situācijā.

Jau ziņots, ka 29.oktobrī zemo cenu aviokompānijas "Lion Air" lidmašīna "Boeing 737 MAX 8", kas ar 181 pasažieri un astoņiem apkalpes locekļiem bija ceļā no galvaspilsētas Džakartas Sukarno-Hatas lidostas uz Pangkalpinangu Bangkas salā, 13 minūtes pēc pacelšanās iekrita Javas jūrā Rietumjavas provinces piekrastē.

Ir atrasta viena no lidmašīnas "melnajām kastēm", kurā ierakstīti lidojuma dati, taču joprojām tiek meklēta otra "melnā kaste" ar pilotu sarunu ierakstiem.

Avarējusī lidmašīna bija jauna, "Lion Air" to saņēma augustā.

"Boeing 737 MAX 8" ir vien no jaunākajām "Boeing" lidmašīnām, aviokompānijas šos lainerus ekspluatē kopš pagājušā gada maija.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu