Sporta drons pret Mercedes-AMG GT. Kurš kuru?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pirms kāda laika vēstījām par neparastām dragreisa sacensībām Turcijā, kad uz starta taisnes stājās reaktīvais iznīcinātājs, privātā pasažieru lidmašīna, Formula 1 bolīds, superbaiks un trīs superauto. Krietni vien pieticīgākas, bet tāpat intriģējošas sacensības nupat sarīkojis arī vācu uzņēmums Mercedes-Benz, cenšoties noskaidrot, kas ātrāks - drons vai mašīna.

Jāsāk ar abu pretendentu tehniskajiem raksturlielumiem. Mercedes-AMG GT rodsteru uz priekšu dzen 4 litru V8 biturbo motors ar 476 ZS un 630 Nm. Šā auto sprintam līdz 100 km/h nepieciešamas vien 3,9 sekundes, bet maksimālais ātrums ir 302 km/h.

Nelielā sacīkšu drona paātrinājums ir krietni vien iespaidīgāks - viena sekunde līdz simtam, taču maksimālais ātrums "atduras" pret 180 km/h atzīmi. Kā abiem sāncenšiem veicās 100, 200 un 300 metru disciplīnās, skaties video.

Kas slēpjas aiz nosaukuma Mercedes-AMG GT R

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu