Usiks: Mēs laužam stereotipus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Oleksandrs Usiks (no labās)
Oleksandrs Usiks (no labās) Foto: ITAR-TASS/LETA

Absolūtais čempions boksā pirmā smagā svara kategorijā Oleksandrs Usiks kopā ar savu komandu lauž stereotipus par to, kādas treniņu metodes dod rezultātu šajā cīņas sporta veidā, uzskata Ukrainas bokseris.

Usiks intervijā "Sky Sports" pastāstījis, ka viņš guļot salmu gultā. Kā arī treniņu bāzē, kurā viņš gatavojas cīņām, mitinās zirgi, ar kuriem Ukrainas bokseris labprāt mēdz doties izjādē.

"Ja cilvēku ieliek treniņu zālē, kas veidota no zelta, tas negarantē, ka viņš kļūs par čempionu. Ja cilvēku ieliek pagrabā, ir liela iespēja, ka viņš iznāks ārā kā čempions," sacīja Usiks.

Bieži valda uzskats, ka labākie cīnītāji rodas lielās grūtībās, taču Usiks treniņu procesā atvēl vietu arī labi pavadītam laikam - viņš nodarbojas ar tenisu, futbolu, makšķerēšanu un daudz ko citu.

"Mēs laužam stereotipus. Nedaudz uzspēlējām tenisu, stabilizējām muskulatūru, mazliet arī uzdejojām," pastāstīja Ukrainas bokseris.

Usiks sestdien, 10. novembrī, Mančestrā centīsies aizstāvēt pasaules čempiona jostas WBO, WBC, IBF un WBA versijās pirmā smagā svara kategorijā. Viņam būs jāiet cīņā pretinieka laukumā, jo pretī stāsies Lielbritānijas bokseris Tonijs Beljū, kuram būs liels mājinieku atbalsts.

"Manā karjerā auglīgākās uzvaras bijušas pretinieka teritorijā, tāpēc britu līdzjutēju atbalsts Tonijam Beljū mani sevišķi nerūp," sacīja Usiks, kurš janvārī Rīgā sagādāja Mairim Briedim pirmo zaudējumu karjerā.

"Es arī apzinos, ka britu līdzjutēji novērtē boksu. Galvenokārt, viņi sagaida skaistu cīņu," piebilda Ukrainas bokseris, kurš 2012. gadā Londonā kļuva par olimpisko čempionu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu