Prokuratūra: Ukrainas armijas arsenāla aizdegšanos izraisīja diversija (2)

LETA/UKRINFORM
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zumapress/Scanpix

Ukrainas armijas munīcijas noliktavas Čerņigovas apgabalā oktobra sākumā aizdegās un uzsprāga diversijas rezultātā, paziņojis Ukrainas centrālā reģiona kara prokurors Grigorijs Rjabenko. Pēc viņa teiktā, ļaundari arsenālā ievietojuši spridzekļus.

"Kāds iekļuva noliktavā un uzstādīja sprāgstvielas. Šobrīd tiek veikta virkne ekspertīžu, kas ļaus noteikt, kā un kurš uzstādīja sprāgstvielas," pavēstīja Rjabenko.

Savukārt galvenais kara prokurors Anatolijs Matioss pavēstīja, ka, sākoties sprādzieniem arsenālā, zonā strādājis neidentificēts mobilais telefons, kurš varētu būt izmantots spridzekļa iedarbināšanai.

Ugunsgrēks armijas munīcijas noliktavās Ukrainas ziemeļu Čerņigovas apgabalā netālu no Ičņas pilsētas izcēlās naktī uz 9.oktobri. No arsenāla tuvumā esošajām apdzīvotajām vietām tika evakuēti vairāk nekā 10 000 cilvēku.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu