Spure: Brasas cietuma slēgšana ir lietderīga budžeta resursu izlietošana

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Brasas cietuma slēgšana ir lietderīga valsts budžeta līdzekļu izlietošana, kā arī veicina sabiedrības drošības uzlabošanos, šodien notikušajā preses konferencē sacīja Ieslodzījumu vietu pārvaldes (IeVP) priekšniece Ilona Spure.

Viņa norādīja, ka IeVP ilgstoši īsteno savas funkcijas ierobežota finansējuma apstākļos, jo daudzās ieslodzījumu vietās ir morāli un tehniski novecojusi infrastruktūra, kuras stāvoklis nevar uzlaboties, bet tikai pasliktināties. IeVP priekšniece uzsvēra, ka daudzas no ēkām tehniski nav iespējams pārbūvēt vai rekonstruēt, lai tās atbilstu mūsdienīgu sodu izpildes vietu prasībām.

Skaidrojot Brasas cietuma slēgšanas apstākļus, Spure uzsvēra, ka cietuma ēkas būvniecība tika uzsākta 1905.gadā un tas jau no paša sākuma bija iecerēts kā cietums, taču mainoties laikam ir mainījušās prasības pret cietuma telpām, tādēļ šobrīd vairākās telpās, kurās, piemēram, nav logu, nevar turēt ieslodzītos.

Spure arī norādīja, ka Brasas cietums ir izvietots ļoti ierobežotā teritorijā un tam nav drošības perimetra. Viņa skaidroja, ka blakus cietuma ēkām ir izvietotas dzīvojamās un cita veida ēkas, tādējādi radot drošības riskus.

Komentējot Brasas cietumā strādājošo nākotni, Spure norādīja, ka visiem cietuma darbiniekiem un amatpersonām tiks piedāvātas darba vai dienesta iespējas Rīgā vai Rīgas reģionā. Līdzīgas sarunas tiks vestas arī ar cietuma sadarbības partneriem.

Savukārt Tieslietu ministrijas (TM) valsts sekretārs Raivis Kronbergs norādīja, ka par Brasas cietuma ēkas nākotni tiks lemts tuvākajā laikā.

Jau vēstīts, ka no nākamā gada 1.aprīļa paredzēts slēgt Brasas cietumu, tādējādi valsts budžetā ietaupot 3,5 miljonus eiro gadā.

Brasas cietumā ieslodzītie tiks pārvietoti uz atbilstoša režīma ieslodzījuma vietām, savukārt personālam tiks piedāvātas turpmāka darba iespējas Rīgā un Rīgas reģionā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu