VAR sistēma UEFA Čempionu līgā varētu debitēt jau šajā sezonā

LETA/BBC
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) šobrīd veic diskusijas par video tiesneša asistenta jeb VAR sistēmas ieviešanu jau šajā UEFA Čempionu līgas sezonā, vēsta raidorganizācija BBC.

Šobrīd UEFA Čempionu līga rit pilnā starpā, jo šonedēļ grupu turnīrā tika aizvadītas ceturtās kārtas spēles. UEFA iepriekš septembrī paziņoja, ka VAR šajā turnīrā tiks ieviesta ar nākamo sezonu, tomēr netiek izslēgta iespēja, ka tā varētu tikt izmantota jau šīs sezonas izslēgšanas turnīrā.

Eiropas futbola jumtorganizācija esot mainījusi savu nostāju, jo atbildīgākajās spēlēs VAR sistēmai var būt ļoti liela nozīme, ko pierādīja arī šī gada Pasaules kausa izcīņa.

VAR sistēma tiek ļoti plaši apspriesta pēc UEFA Čempionu līgas trešdienas mača, kurā Anglijas čempione Mančestras "City" ar 6:0 sagrāva Doņeckas "Šahatar" no Ukrainas. Spēles laikā tiesneši nepamatoti piešķīra 11 metru soda sitienu uz "Šahtar" vārtiem, kad sāncenšu soda laukumā pats paklupa Rahīms Stērlings.

Sagaidāms, ka par VAR sistēmas ieviešanu jau šajā sezonā tiks lemts decembrī, kad notiks UEFA izpildkomitejas sēde.

Šī brīža plāns paredz, ka ar nākamo sezonu video tiesneša asistenta sistēmu UEFA Čempionu līgā sāks izmantot, sākot no "play-off" jeb izšķirošās kvalifikācijas kārtas, kā arī pēc tam visos grupu turnīra mačos.

VAR sistēma tika izmantota šī gada Pasaules kausa finālturnīrā Krievijā, samazinot tiesnešu kļūdu skaitu, taču pilnībā tās neizskaužot. Kvēls VAR sistēmas atbalstītājs ir Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Džanni Infantino. Šāda sistēma tiek izmantota arī Vācijas futbola bundeslīgā un Itālijas A sērijā. Tāpat šosezon sistēma sāka darboties Spānijas un Francijas augstāko līgu čempionātos.

Iepriekš UEFA prezidents Aleksandrs Čeferins par VAR sistēmu izteicās skeptiski, jo tās ieviešana prasītu lielus līdzekļus no UEFA un klubiem.

UEFA pirms vairākiem gadiem, cenšoties samazināt tiesnešu kļūdu skaitu, Čempionu līgas un UEFA Eiropas līgas mačos papildus jau esošajiem trīs laukuma tiesnešiem pievienoja vēl divus, kuri atrodas aiz abiem vārtiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu