Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Femen protestē pret „diktatoru” ierašanos uz svinībām Parīzē (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Femen akcija Parīzē pie Triumfa arkas Pirmā pasaules kara beigu svinību priekšvakarā
Femen akcija Parīzē pie Triumfa arkas Pirmā pasaules kara beigu svinību priekšvakarā Foto: AFP / Scanpix

Starptautiskās kustības „Femen” aktīvistes sarīkojušas akciju Parīzē pie Triumfa arkas pret „kara noziedznieku” ierašanos valstī. Par šādiem „noziedzniekiem” viņas uzskata vairāku valstu līderus, kas ierodas Francijas galvaspilsētā, lai pieminēto simto gadskārtu kopš pirmā pasaules kara beigām.

Rokās aktīvistes turēja plakātus „Laipni aicināti, kara noziedznieki”, kā arī „Karš ir miers, brīvība ir verdzība un nezināšanā spēks!”. Sieviešu ķermeņus rotāja uzraksti „viltus miera vēstneši” un „reāli diktatori”.

24 gadus vecā akcijas dalībniece Tara Lakruā paziņojusi, ka "Femen" protestē pret tādu valstu līderu ierašanos Parīzē, kas paši neciena cilvēktiesības savās valstīs. „Viņi nolēmuši atzīmēt mieru, kamēr paši iestājas par karu”, aktīvistes teikto citē Le Figaro. Tara Lakruā nevēlējās precizēt, tieši par kuru valstu līderiem ir runa. Sociālajos tīklos publicētajos "Femen" materiālos, kuros atspoguļoti šie protesti, mirkļbirkās minēti Vladimirs Putins, Emanuels Makrons, Redžeps Tajips Erdogans, Donalds Tramps un Benjamins Netanjahu.

Visas trīs aktīvistes ir aizturētas un nogādātas policijas iecirknī, ziņo Le Figaro.

Galvenie svētku pasākumi, kuros piedalās 70 valstu līderi, Parīzē paredzēti rīt.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu