Latvijā un Lietuvā apmetušies divi ar nežēlīgu slepkavību Īrijā saistīti noziedznieki

TVNET/The Independent
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Divi noziedznieki, kas bija iesaistīti Polijas pilsoņa Mikolaja Vilka nežēlīgajā nogalināšanā viņa sievas un bērnu acu priekšā ģimenes mājā Īrijā, patlaban mitinās Latvijā un Lietuvā, ziņo portāls "independent.ie". Īrijas policijai pagaidām nav izdevies savākt pietiekami daudz pierādījumu par jūnijā notikušo slepkavību, lai varētu pieprasīt Eiropas aresta orderi pret aizdomās turētajiem.

Īrijas izmeklētāji uzskata, ka slepkavību pastrādāja latviešu un lietuviešu banda, kurai palīdzēja vietējie īru noziedznieki. Gardas izmeklēšanā iesaistīts Interpols un Eiropols, kā arī Latvijas, Lietuvas un Polijas policija, vēsta "independent.ie".

Izmeklētāji pēta, vai Baltijas valstu noziedzīgajam grupējumam ir kāda saistība ar Krievijas mafiju.

Šā gada 10.jūnijā Vilka mājā Korkā ielauzās maskējušies uzbrucēji. Četri vīrieši sāka sist 35 gadus veco poļu dārznieku ar mačeti un citiem priekšmetiem, kamēr mājā atradās viņa sieva Elzbieta un divi bērni. Sieva jūnijā ar bērniem atgriezās dzimtajā Polijā. 

Elzbieta Vilka uzbrukumā tika nopietni savainota. Bērniem fiziski netika nodarīts pāri, taču notikušais atstājis smagas emocionālas sekas.

Tiek uzskatīts, ka visi četri uzbrucēji 24 stundu laikā pēc slepkavības pameta Īriju. Taču apmēram desmit viņu sabiedroto, kas nodarbojas ar narkotiku kontrabandu un zagšanu, palika valstī. Jūnijā Īrijas policija veica reidus septiņos īpašumos, kuros konfiscēja deviņus braucamrīkus. 

Policija jūnijā izskatīja vairākas versijas, piemēram, ka Vilks aizņēmies no bandas ap 50 000 eiro, nezinot par "aizdevēju" saikni ar kriminālo pasauli, vai ka Vilka dārzniecības biznesa dēļ izcēlies konflikts ar bandas locekļiem, kam piederējušas marihuānas audzētavas, vēsta "independent.ie".

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu