Rīgā sākas valsts svētkiem veltīta pasākumu programma

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Gaismas festivāls "Staro Rīga"
Gaismas festivāls "Staro Rīga" Foto: Ieva Leiniša/LETA

Ar vairākiem koncertiem, kinofilmu seansiem un citiem pasākumiem šodien Rīgā sākas valsts svētkiem veltīta pasākumu programma.

Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā "Mazā ģilde" notiks dokumentālā kino maratons "Filmas ceļā uz brīvību". Plkst.13 tiks rādīta šogad tapusī Tālivalža Margēviča filma par pirmo Latvijas ārlietu ministru "Zigfrīds Anna Meierovics", plkst.15 pērn radītā Kristiana Luhaera filma "Septiņdesmitie. Spožums un posts", bet plkst.17 - šogad tapusī Romualda Pipara filma "Vēsture aiz kadra. Kino". Ieeja pasākumos ir bez maksas.

No plkst.17 līdz plkst.18.30 VEF Kultūras pilī notiks deju ansambļu koncerts "Sanāciet, sadancojiet". Tajā piedalīsies tautas deju ansambļi - "Liesma", "Dzirkstis", "Dzirkstelīte", "Dzīpariņš", "Oglīte" un lietuviešu ansamblis "Pinymelis", kas demonstrēs latviešu dejas vecmeistaru un jauno horeogrāfu radītās dejas, kā arī lietuviešu tautas dejas.

Plkst.18 "Arēnā Rīga" gaidāma multimediāla izrāde "Abas malas", savukārt plkst.19 Latvijas Nacionālajā operā sāksies koncerts "Mūsu operai 100" koncertciklā "Dzimuši Latvijā".

Tāpat turpināsies gaismas festivāla "Staro Rīga 2018" pasākumi, kā arī Rīgas Pasažieru ostas termināļa piestātnē varēs aplūkot Latvijas un citu NATO dalībvalstu jūras spēku kuģus.

Ar 18.novembra svētku pasākumu programmu Rīgā un pārējā valstī var iepazīties aģentūras LETA sagatavotajā infografikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu