Laikraksts: Tramps gribējis ierosināt lietas pret Klintoni un Komiju

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

ASV prezidents Donalds Tramps pagājušajā pavasarī paziņojis saviem advokātiem, ka vēlas ierosināt lietas pret bijušo valsts sekretāri Hilariju Klintoni un bijušo Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) direktoru Džeimsu Komiju, otrdien ziņoja laikraksts "The New York Times".

Baltā nama juristi sagatavoja memorandu, kurā brīdināja Trampu par šādas rīcības sekām, tostarp, iespējamo impīčmentu.

Toreizējais Trampa padomnieks juridiskajos jautājumos Dons Makgans norādīja prezidentam, ka viņam nav pilnvaru dot rīkojumu sākt šādu tiesvedību, vēsta ziņu aģentūra AP, atsaucoties uz informētu personu.

Makgans sacīja, ka Tramps var pieprasīt šādu izmeklēšanu, bet tas var novest pie apsūdzībām par varas ļaunprātīgu izmantošanu, ziņo "The New York Times".

Prezidenti parasti izvairās no situācijām, kad viņiem var tikt pārmesta Tieslietu ministrijas izmeklēšanu ietekmēšana.

Taču Tramps turpināja privātās sarunās apcerēt lietu ierosināšanu pret saviem politiskajiem pretiniekiem, vēsta laikraksts, atsaucoties uz diviem cilvēkiem, kuri runājuši ar Trampu par šo jautājumu.

Tramps ir arī vairākkārt publiski aicinājis Tieslietu ministriju sākt izmeklēšanu pret Klintoni un tviterī paudis neizpratni par bijušā tieslietu ministra Džefa Sešona nevēlēšanos veikt šādu izmeklēšanu.

Bijušais Trampa jurists Džons Dovds pagājušajā gadā memorandā aicināja tieslietu ministra vietnieku Rodu Rouzenstainu veikts izmeklēšanu pret Komiju un to, kā viņš risinājis Klintones e-pastu lietu.

Sešonss pagājušajā gadā paziņoja, ka licis prokuroriem izpētīt republikāņu ierosinātos jautājumus saistībā ar Klintonu fondu un prezidenta Baraka Obamas laikā noslēgto darījumu par urāna raktuvēm, kas nesa labumu fondam.

Arī FIB izmeklēja šo lietu.

Sešonss martā paziņoja, ka negatavojas pārbaudīt FIB iespējamo neobjektivitāti šajā lietā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu