Daugaviņš nesavaldās un iesit pretiniekam pa kājstarpi

Papildināts
LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kaspars Daugaviņš
Kaspars Daugaviņš Foto: ITAR-TASS/LETA

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš trešdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā nesavaldījās un iesita pretinieku spēlētājam pa kājstarpi, kamēr viņa un vēl viena uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Spartak" viesos ar 0:1 (0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Habarovskas "Amur".

(Papildināts viss teksts.)

Daugaviņš noraidījumu līdz spēles beigām saņēma trešā perioda pašā vidū, kad pa kājstarpi iesita "Amur" aizsargam Denisam Kuzminam. Par šādu rīcību latvietis nopelnīja 5+20 minūšu sodu. Piecu minūšu vairākumu "Amur" gan neizmantoja, lai gan spēja gūt vārtus, kurus gan tiesneši neieskaitīja.

Noslēgumā uzvarētājs tika noskaidrots "bullīšos", kur panākumu mājiniekiem nodrošināja Tomāšs Zohorna, kamēr Karsuma izpildītais pēcspēles metiens nebija sekmīgs.

Karsums laukumā pavadīja 19 minūtes un 44 sekundes, kuru laikā metienus pa pretinieku vārtiem neveica, bet pielietoja sešus spēka paņēmienus, bloķēja vienu sāncenšu dueli un cīņu noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Tikmēr Daugaviņš nospēlētajās 15 minūtēs un 15 sekundēs veica divus metienus, uzvarēja vienīgajā iemetienā, kurā piedalījās, un nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu.

Citā trešdienas spēlē uzvaru guvusi latviešu vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētā Helsinku "Jokerit", kas savā laukumā ar 7:4 (1:0, 4:1, 2:3) pārspēja Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadīto Omskas "Avangard".

Tiesa, Kalniņš palika "Jokerit" rezervē, bet otrs komandas vārtsargs Raiens Zapolskis atvairīja 33 no 37 metieniem.

Šajā mačā visus 11 vārtus guva dažādi hokejisti, bet jāizceļ "Avangard" hokejists Deniss Zaripovs, kurš ar vieniem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm piedalījās visos četros komandas vārtu guvumos.

"Jokerit" šī bija ceturtā uzvara pēc kārtas.

Tikmēr pie ne tās vieglākās uzvaras trešdien tika Rietumu konferences līdere Maskavas CSKA, kas savā laukumā ar 2:0 (1:0, 0:0, 1:0) pārspēja "Soči", izcīnot jau 11.uzvaru pēc kārtas.

CSKA ar savu uzvaru sēriju jau sākusi apdraudēt Jekaterinburgas "Avtomobilist" vadību visas līgas kopvērtējumā.

Rietumu konferences vadībā ar 52 punktiem 30 spēlēs ir Maskavas CSKA, no kuras par pieciem trim punktiem atpaliek Sanktpēterburgas SKA, kamēr trešā ar 43 punktiem 28 spēlēs ir Helsinku "Jokerit". Savukārt piektā ar 34 punktiem 31 cīņā ir Maskavas "Spartak".

Tālāk Rīgas "Dinamo" ar 28 punktiem 27 dueļos ir septītā, uzreiz aiz tās ar 25 punktiem 29 cīņās ir Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo", bet pēdējā starp 12 komandām ir aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Čerepovecas "Severstaļ", kas sakrājusi 20 punktus 30 spēlēs.

Savukārt Austrumu konferencē Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir 53 punkti 30 mačos, bet 44 punkti ir Omskas "Avangard" kontā. Tikmēr astotajā vietā ar 28 punktiem 27 dueļos ir traumētā aizsarga Krišjāņa Rēdliha pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu